Založ si blog

Keď vás prepadnú ozbrojení lupiči….

Nasledujúce riadky berte prosím ako analógiu.

Predstavte si že ste chlap, máte manželku, deti a rodinný dom . Jedného dňa k vám vtrhnú traja ťažko ozbrojení lupiči a žiadajú od vás všetky vaše cennosti ktoré v dome máte. V opačnom prípade zastrelia vás aj vašu rodinu. Keďže vy doma žiadne zbrane nemáte, tak si vyberiete jedinú možnú alternatívu akú máte. Myslím si, že by sa tak zachovalo desať z desiatich chlapov. A síce, že všetko čo máte, tým lupičom odovzdáte. Nevedie vás však k tomu zbabelosť, ale racionálne myslenie. Pravda, budete chudobnejší na materiálne statky, ale zachováte si život svoj, aj svojej rodiny. A nič nie je dôležitejšie ako ľudský život.

Teraz si predstavte tú istú situáciu, s tým rozdielom že v danom momente sa u vás nachádza váš sused, známy alebo kamarát, ktorý je zhodou okolností policajt, ochrankár, súkromný detektív, skrátka niekto kto nosí pri sebe zbraň. Navyše je chrabrý, nebojácny a odvážny. Preto sa rozhodne vás, vašu rodinu a váš majetok ochrániť a nemieni len tak bez boja lupičom všetko odovzdať. Vytasí teda zbraň a jedného z lupičov zastrelí. Lenže proti presile nemá šancu, lebo zvyšní dvaja nezahálajú a tiež začnú strieľať. Takže dopadne to tak, že vás vystrieľajú všetkých. Nakoniec si vaše cennosti tak či tak vezmú. Suma sumárum, prišli ste o všetko, vrátane vašich životov.

Kto chcel, pochopil……..

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 395000x
Priemerná čítanosť článkov: 3990x

Autor blogu

Kategórie