Založ si blog

Som “ len “ žena, preto vojnám nerozumiem, ale…

Ale úprimne, ani im nechcem rozumieť. Rozumiem iba mieru, lebo žijem v mieri a v mieri by som aj chcela dožiť svoj život. Preto mudrovanie o vojnách prenechám mužom a tým ktorí tomu lepšie rozumejú.

Chcela by som iba opísať svoje postrehy a pocity zo ženského pohľadu ohľadom prípadného vojnového šialenstva ktoré v poslednej dobe prepuklo.

Bohužiaľ v histórii ľudstva vojny vždy boli a vždy budú, kým bude dosť testosterónom nabitých, krvilačných, vojnychtivých mužov ochotných bojovať. Lebo keby ich nebolo, nebolo by vojen, nemal by predsa kto bojovať však ?

Vojny vždy budú, kým bude dosť chamtivých ľudí, ktorí budú chcieť na výrobe a predaji zbraní zarábať, v opačnom prípade by vojny nemohli byť, gumipuškami a prakmi by sa asi nedalo zabíjať však ?

A v neposlednom rade vojny vždy budú, kým mocní tohto sveta stále budú bažiť po ešte väčšom bohatstve, sláve, moci či ešte väčšom území. Lebo vždy im išlo len o toto, aj keď mali plno rečí o cti , o Bohu, slobode či vlastenectve. Samozrejme museli viesť tieto vznešené reči, inak by im nikto nešiel bojovať.

Pre týchto agresorov a psychopatov ľudský život nikdy nič neznamenal, pokiaľ nešlo o ich vlastný a o ten nikdy nešlo, lebo títo ľudia vojnu vždy len vyvolávali a potom sledovali z bezpečnej vzdialenosti. Nikdy ich nezaujímal fakt, koľko námahy dalo ženám dieťa vynosiť, porodiť a vychovať. A keď im synovia dospeli, tak o nich prišli kvôli týmto mocibažným netvorom. Ženy skrátka odjakživa život dávali a muži ich vo vojnách brali.

Kedysi som si myslela že svet by bol krajší ak by moc vládnuť svetu mali ženy, lebo sú empatickejšie, ale už si to nemyslím. Najmä ak vidím ženy v modernej slovenskej či zahraničnej politike. Ženy ktoré sú často agresívnejšie ako muži, pre ktoré ľudský život nič neznamená a ľudský osud je im ľahostajný. O týchto ženách môžem len vyhlásiť že robia hanbu ženskému pokoleniu ( česť výnimkám )

Jeden by si myslel, že ľudstvo je už civilizovanejšie ako v stredoveku a dnešné spory medzi štátmi sa budú riešiť skôr diplomaticky ako vojnovou cestou. Tu by som rada citovala Ericha von Dänikena, ktorý tvrdil “ Otázkou nie je či existujú mimozemské civilizácie, otázkou je či existuje civilizácia tu na Zemi “ ? A bohužiaľ musím s ním súhlasiť, lebo my sa iba tvárime že sme civilizovaní, ale pokiaľ v 21. storočí sme ochotní vôbec sa baviť o nejakej vojne ( v mene čoho ? ) a keď k tomu príde, tak vraždiť jeden druhého, tak prepáčte, ale o žiadnej civilizácii sa hovoriť nedá.

Niektorí tvrdia, že ak my vnímavejší sa právom obávame možného vojenského konfliktu, tak vraj preháňame, dokonca konšpirujeme. Ja si len prajem, aby títo ľudia mali pravdu a aby nám skutočne nič podobné nehrozilo. Ibaže prečo sa o tom všade toľko rozpráva a píše ? Veď ako sa hovorí, bez vetra sa ani lístok nepohne. Zapnem televízor – vojna, rádio -vojna, internet – vojna. Tak to bolo donedávna s Covidom. Aj keď Covidu ešte zďaleka nie je koniec, médiá už zasa len strašia, tentokrát vojnovým konfliktom a obávam sa že toto je naozaj väčšia hrozba ako nejaký vírus.

A aký je rozdiel medzi vojnami v minulosti a prípadnou vojnou dnes ? No obrovský. Nehovorím však o technickej stránke, že dnes sú dokonalejšie a hrozivejšie zbrane. Hovorím o ľuďoch. Kým v minulosti ľudia boli na vojny zvyknutí a rovnako aj na biedu, hlad či zimu a boli zocelení ťažkou fyzickou prácou, pre dnešných ľudí je to neznámy pojem. Vojnu poznáme len z televízie a z kníh ale v skutočnosti si ju nevieme ani len predstaviť. Viete si predstaviť dnešných chlapov ktorí sedia celý deň v kancelárii, všade sa vozia výťahom a autom a jediný pohyb ktorý denne absolvujú je ťukanie do klávesnice, že by títo muži mali bojovať na fronte ? Viete si predstaviť ľudí ktorí nakupujú plné vozíky potravín a potom polovicu vyhadzujú, že by mali hladovať ? Že by nešiel plyn a museli by mrznúť ? Že by zapli vypínač a nešla by elektrika, či nebodaj ( ó aká hrôza ) by nešiel internet ? A strachovať sa každý deň či ich nezasiahne nejaká strela alebo bomba ?

Ale o tom je bohužiaľ vojna. A to by si mali uvedomiť najmä tí, ktorí sa tú vojnu všemožne snažia vyprovokovať. Alebo si myslia, že ich sa to týkať nebude ?

Ako vravím, ja sa tomu nerozumiem, ale keď viacerí experti, ktorí sa tomu rozumejú ( a nehovorím o politikoch ) tvrdia, že ešte nikdy sme nemali tak blízko vojne ako teraz, tak nemám dôvod im neveriť. Nejdem ani rozoberať či tá dokola omieľaná obranná zmluva s USA je pre nás dobrá alebo zlá. Ale keď naša ctená vláda sa nám snaží nahovoriť že je dobrá, pre nás výhodná a že nám nič nehrozí, tak je čas na obavy, pretože jej členovia nám už toľkokrát klamali, že ja im už neverím ani keď povedia “ Dobrý deň „.

Všetky tieto médiá ktoré nám denne prinášajú tie správy o možnom vojenskom konflikte unisono tvrdia, že to Rusko stále provokuje, chce vyvolať vojnu, chce napadnúť Ukrajinu, atď. A ľudia ktorí sledujú len tieto mainstreamové médiá, tomu skutočne veria. Viem to, lebo jedného takého mám doma. Konkrétne sa ma spýtal nasledovné : Prečo ten Putin stále provokuje tých Američanov, prečo chce zaútočiť na Ukrajinu, prečo chce vyvolať vojnu ? Snažila som sa vysvetľovať, argumentovať že to tak nie je, no nepochodila som, veď lebo v televízii tak povedali.

Kľudne ma môžete označiť za rusofila, je mi to jedno, ale fakty sú fakty. A faktom je že neraz som počula Putina hovoriť že on žiadnu vojnu nechce a nemieni napadnúť Ukrajinu. Ani raz som nepočula že by tvrdil opak. A vždy keď hovoril, tak rozprával veľmi rozumne a rozvážne. Naopak kto si len trocha pamätá dávnu, aj nedávnu históriu, tak vie že práve USA odjakživa vyvolávali vojny, aj keď nikdy nie na vlastnom území. S výhovorkou, že bránia demokraciu a ľudské práva, pravda len v tých krajinách kde bolo čo drancovať. Kde nič nebolo, tam ich ľudské práva nezaujímali.

Ja odjakživa tvrdím že pre mňa sú v živote najdôležitejšie tri veci.

Mier

Sloboda

Zdravie

Aj keď mnoho ľudí má iné priority. Napr. moc, bohatstvo, slávu. Ale neuvedomujú si že to nič neznamená, pokiaľ nemajú mier, slobodu a zdravie.

A presne v tomto poradí. Pretože darmo budete zdraví, keď vám budú bomby padať na hlavu.

Pretože darmo budete zdraví, ak budete žiť ako otroci v okovách.

V posledných 2 rokoch sa nás všemožne snažia pripraviť o zdravie ( neliečenie covidových aj necovidových pacientov, povinné nosenie rúšok a respirátorov ktoré dokázateľne škodia nášmu zdraviu, vážne vedľajšie účinky nanútených vakcín a o psychickom zdraví ani nehovorím )

Taktiež sa nás všemožne snažia pripraviť o našu slobodu ( pandemickými opatreniami )

Nenechajme sa pripraviť aj o mier……

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394658x
Priemerná čítanosť článkov: 3986x

Autor blogu

Kategórie