Založ si blog

Pani prezidentka držte sa prosím vlastnej rady……

Dnes som si dopriala trocha utrpenia a vypočula som si novoročný prejav pani prezidentky. Našťastie tá tradičná kopa fráz netrvala dlho. Z celého prejavu ma zaujala iba jedna veta, ktorá z úst prezidentky znela prinajmenšom divne až pokrytecky, pretože ona sama sa tejto rady nedrží, ale za to to radí nám ostatným. A tá veta znela : Nerobme druhým to, čo nechceme aby robili nám.

Je to krásna a múdra rada. Ja sa jej držím celý svoj život, lebo už ako malému dieťaťu mi to radila moja stará mama. A ešte mi dala ďalšie dve dobré rady. Tá prvá znela : Nad nikoho sa nepovyšuj a pred nikým sa neponižuj. A tá druhá : Nesúď, aby si nebola súdená. A týchto dobrých rád sa dodnes držím. Nech mám akékoľvek iné chyby, ale nikdy nikoho nepresviedčam o svojej pravde, ani nevnucujem svoj názor, keď tak iba konštatujem ten svoj, práve preto LEBO NECHCEM ABY TO INÍ ROBILI MNE.

Tiež nikoho za nič nesúdim ( na to sú súdy a pre veriacich Boh ) a je mi ľúto že sa tak nesprávajú všetci, život by bol určite krajší. Preto sa nemienim ponižovať ani pred tými ľuďmi ktorí dnes majú moc, lebo sú to takí istí ľudia ako my ostatní, až na tú moc, ktorú sme im dali my ľudia, bez nás by neboli nikým. Takže im to nedáva právo sa nad nás vyvyšovať, kázať nám ako máme žiť svoj život, čo si máme myslieť a hovoriť. Máme právo spochybňovať to čo nám tvrdia, zisťovať informácie z viacerých zdrojov, vyhodnocovať fakty a nakoniec sa sami rozhodnúť pre možnosť ktorá je podľa nás najlepšia. Nemusíme im slepo veriť ako by si to oni priali.

Alebo by sa pani prezidentke páčilo ak by jej niekto diktoval ako sa má chrániť pred chorobami a keby ju niekto nútil robiť to čo nechce, napr. nechať si do tela pichnúť prinajmenšom spornú vakcínu ? Ak tak ona či mnohí iní ľudia učinili dobrovoľne, je to v poriadku, je to osobná vec každého. No ona sa netají tým, že súhlasí s povinným očkovaním a to už v poriadku nie je.

Táto osoba by nám pred časom dokonca najradšej vypla internet. Tým samozrejme nemyslela všetkým, len tým ktorí majú iný názor na dnešné horúce témy.

Ako to teda je pani prezidentka, máme inakší meter na seba ako na iných, lebo my môžeme, lebo máme moc ? My môžeme aj tliachať ale iní nie ? A kto určuje čo je tliachanie a čo nie ? Vy ?

Ako to teda je s tým výrokom : Nerobme druhým to čo nechceme aby robili nám ? Ak by to totiž neboli len frázy a pani prezidentka by svoje slová myslela úprimne, tak v prvom rade by mala ľudí a všetkých ľudí vrátane seba vyzvať k tolerancii a možno aj k akejsi úcte a pokore voči iným. K tolerancii všetkých názorov a postojov ku všetkým spoločenským témam, či už sú tie názory správne alebo nesprávne. Lebo dospelí, svojprávni a slobodní ľudia majú právo na svoje názory a na svoje rozhodnutia a majú právo robiť aj chyby. A nikto nemá právo názor iného človeka nazvať konšpiráciou nieto ešte takého človeka nazvať dezolátom a už vôbec nie umlčiavať.

A preto napriek tomu že nemám žiadnu moc a vplyv ako pani prezidentka vyzývam všetkých správnych ľudí k tolerancii, lebo to je to čo nám dnes najviac chýba. Ak tie “ elity “ národa nemajú dostatok rozumu a správajú sa v duchu “ človek človeku vlkom “ tak majme rozum my ostatní a nesprávajme sa rovnako.

Zároveň prajem všetkým čitateľom blogov Pravdy, všetkým ktorí s mojimi názormi súhlasia, aj tým ktorí nesúhlasia všetko naj naj v Novom roku, hlavne zdravie, ako aj mnoho pracovných a osobných úspechov.

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394797x
Priemerná čítanosť článkov: 3988x

Autor blogu

Kategórie