Založ si blog

Priznávam, asi som sa zmýlila

Verím, že to, čo teraz napíšem, sa mnohým nebude páčiť, ale je mi to jedno. Dnes totiž nič iné nečítam, len chválospevy na Matoviča kvôli Sputniku a to ma akosi vytáča.

Pravdepodobne som sa mýlila v jednom z mojich nedávnych blogov, ktorý nesie nadpis “ Pán premiér, percentá už neporastú „. Pretože verím tomu, že ak by dnes niekto robil volebné preferencie politických strán, tak by sme zistili, že strane Oľano narástli percentá. Nie, nie som proti Sputniku, ani proti žiadnej vakcíne, pokiaľ ju nechcú pichnúť mne. A som za to, aby si každý, kto sa chce dať očkovať, mohol vybrať akou vakcínou.

Len ma trápi fakt, že akonáhle náš premiér urobí jediný správny krok v prospech ľudí, tak už zabudneme na všetky tie nesprávne ? Prepáčte, všetko je odpustené a ideme ďalej ? To už máme zabudnúť ako nás táto vláda už rok gniavi ? Na všetky tie zničené životy ? Na všetky stratené slobody ? Ak vy ste na to zabudli ja nie. Lebo ešte nie je koniec a deje sa to naďalej. Aká náhoda, že Sputnik prišiel práve vtedy, keď sa u nás znova sprísňujú opatrenia. Lebo tak sa budete tešiť tomu Sputniku a velebiť nášho skvelého premiéra, ktorý vám ho dal doviezť, že zabudnete na to, ako vás stále viac a viac obmedzujú. Nevšimnete si ako podaktorí ľudia si lietajú po svete, lebo hranice stále nie sú zatvorené a vy nemôžeme ísť ani do vlastného domu, keď je v inom okrese. A možno zabudnete aj na to, že nemáte z čoho uživiť rodinu, alebo že vám zomrel blízky človek. Zabudnete, že naďalej sa vám každý týždeň špárajú v nose….

V dnešnej internetovej dobe informácie hoci aj z iného konca sveta okamžite obletia celý svet. Tak prečo si niekto myslí, že si nevieme porovnať ako je to u nás a ako v iných štátoch, ani nie tak ďaleko od nás, ale tu v Európe ? Videla som videá zo Srbska, z Chorvátska, z Ukrajiny, z Bulharska, z Bieloruska, aj z Anglicka, kde ľudia normálne žijú. Sedia v pouličných kaviarňach, obedujú, popíjajú kávu, debatujú, prechádzajú sa a bez rúšok. Až mi bolo ťažko pri srdci a nekonečne som im závidela tú slobodu. Ako to že ešte nevymreli ? Myslíte, že tam Covid nie je ? Samozrejme že je, ale nerobia z toho náboženstvo ako my. A myslíte, že vďaka tomu, že nesedia doma, tak majú viac infikovaných a obetí ako my ? Určite nie, lebo máme svetové prvenstvo, zabudli ste ? A to nie je konšpirácia, ale fakt. Myslíte si, že oni sa neboja Covidu, že sa neboja o svoje zdravie, či život ? Samozrejme sa boja, ale nie natoľko, aby kvôli tomu prestali žiť. Zmierili sa s tým, že ten vírus tu je, aj bude a musia sa s tým naučiť žiť. A tak by to malo byť aj u nás. A tak by to aj bolo, keby sme mali trocha tolerantnú vládu. A nie tú našu, ktorá v mene ochrany životov tie životy ničí. A to nehovorím o tom, že napriek opatreniam tie životy aj tak nezachránili. Proste by to mali nechať na ľudí, ako sa chcú chrániť. A všetky opatrenia by mali byť len odporúčané a nie na báze príkazov, zákazov a sankcií. Lenže to by sme museli žiť v normálnom štáte a s normálnymi jedincami. A nie s takými, ktorí túto šikanu schvaľujú a dokonca svojich spoluobčanov udávajú.

Takže v čom je rozdiel medzi týmito štátmi a medzi nami ? Podľa mňa nielen v tolerantnejšej vláde ( a to vraj napr. bieloruský prezident je diktátor ) ale aj v tom, že oni by si to nenechali, kým my si to necháme. A preto kým oni žijú, vy sa trasiete doma od strachu a keď už sa vyberiete von, tak sa dusíte pod respirátorom. Nevadí vám to ? Nie, vy ste spokojní. Hlavne, že prišiel Sputnik. Viem, myslíte si, že ak si dáte vakcínu, potom už budete slobodne žiť. Ale oficiálna verzie znie, že aj potom môžete ochorieť, aj vírus šíriť, akurát budete mať ľahší priebeh. No a práve preto, opatrenia budú trvať naďalej a tým sa ani kompetentní netaja. Takže pýtam sa aká sloboda ?

Áno, je možné, že v lete nám trocha popustia uzdu, vypustia nás z ohrady a otvoria nám reštaurácie, kiná, či kaderníctva. Ale určite sa naďalej budeme potiť pod rúškami, ako aj minulé leto. No na jeseň, keď sa ochladí, tak v tom budeme lietať zasa, príde 4. či 5. vlna, alebo mutácia z Marsu a tú uzdu nám zasa pritiahnu a zatvoria do ohrady. A takto to pôjde minimálne do roku 2022 – 23. A to nie je z mojej hlavy, tvrdí to pán veľkomožný Bill Gates a on už niečo o tom musí vedieť.

Ešte by ma zaujímalo. Ako to, že sa stále omieľajú len vakcíny ? Nemal by tu už byť ten Ivermektín ako aj ďalšie lieky ? Nemalo by sa tým už konečne liečiť ? Nemali by nám už počty infikovaných a obetí klesať ?

Ale čo sa týka premiéra. Ako náhle sa tá pandémia trocha potlačí, myslím si, že urobí pár populistických krokov, napr. zvýši dôchodky, či rodičovské príspevky. A čuduj sa svete, percentá mu porastú. Veď má na to tri roky. A tak sa môže stať, že vo voľbách znova vyhrá. Ale potom musím povedať, že Slováci si to zaslúžia, lebo sú stratení a nepoučiteľní národ.

Apropo pán premiér. Zo srdca gratulujem, výborný ťah. A teraz to myslím úprimne a bez irónie. Nikdy si nedajte nahovoriť, že ste blázon, alebo psychopat. Nie, vy ste veľmi múdry človek…..

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394283x
Priemerná čítanosť článkov: 3983x

Autor blogu

Kategórie