Založ si blog

Šťastný Pročko

Tento pán sa opäť posťažoval, aké to má súčasná vláda ťažké a to nielen s covidom ale aj s “ reťaze odtrhnutým “ Pellegrinim, s “ nenažraným a diktátorským “ Ficom a “ populistickým “ Kotlebom. Inak povedané s agresívnou opozíciou.

No ja by som povedala, že táto opozícia zďaleka nie je taká agresívna, ako tá bývalá, ba naopak je slabučká ako trikrát vylúhovaný čaj. Inak tie Pročkom uvedené invektíva k opozícii by niekto mohol kľudne aplikovať aj na súčasnú koalíciu. Každopádne mnoho ľudí si myslí, že opozícia by mala a mohla robiť oveľa viac ako robí, aj keď samozrejme nemá také možnosti ako vládna koalícia. Nakoniec pravdou je, že nech robia, čo robia, všetko je zbytočné, výsledok, alebo riešenie situácie pre nespokojný národ asi neexistuje. Áno, vehementne sa pustili do zberu podpisov k referendu o predčasných voľbách, ale mnohí tvrdia, že to je vopred prehratý boj. Tak nám asi iné neostáva, ako nejako tie tri roky ktoré sú pred nami prežiť.

Podľa názoru Pročka nie je pravdou, že vláda pod vedením Matoviča kradne, kšeftuje a zarába na testovaní. To sú len špinavosti od peleficakotlebu, ktoré nachádzajú úrodnú pôdu na ovplyvniteľnej časti národa. Zároveň uviedol, že je prvýkrát od revolúcie šťastný, lebo nemáme premiéra zlodeja. Super, pán Pročko, tešíme sa s vami, že ste šťastný. Možno by nebolo od veci, keby ste sa vybral do ulíc medzi pospolitý ľud, alebo sa povozil električkou a zistil, alebo sa spýtal, nakoľko sú ľudia šťastní z toho, že nemajú premiéra zlodeja.

Lebo ja si myslím, že títo papaláši si žijú vo svojich papalášskych bublinách a nemajú ani predstavu, ako ťažko sa dnes ľuďom žije. Musel by veľmi dlho chodiť, kým by našiel jediného človeka, ktorý je dnes šťastný. Lebo ja takého nepoznám. Dnes už neexistuje človek, ktorého by dnešná doba nejako nepoznačila. Sú tu ľudia, ktorí žijú v chudobe a nie kvôli pandémii, ale kvôli opatreniam vlády, ktorá im síce zakázala pracovať, ale odškodnila ich nedostatočne, alebo vôbec. Sú ľudia, ktorí vďaka tejto koronapliage prišli o svojich blízkych, ktorí mohli byť liečení účinnými liekmi, ale neboli, ďalej ľudia, ktorí umreli na iné choroby, preto že kvôli jedinej “ správnej “ diagnóze neboli liečení vôbec. Sú tu ľudia, ktorí si život vzali sami, pretože neboli dosť silní psychicky, aby uniesli ten sociálny tlak, alebo ekonomický dopad pandémie. Mnoho ľudí síce neumrelo, ale ako keby umreli, pretože vôbec nežijú, len prežívajú. Žiadne sociálne kontakty, žiadne radosť zo života, ustavičný strach o zdravie, o život svoj, či svojich blízkych, strach z budúcnosti, čo bude keď prídu o prácu, keď nebudú vedieť uživiť svoje rodiny, strach, že prídu o strechu nad hlavou. A aby sme nezabudli, sú tu aj takí “ divní “ ľudia, ktorých trápi strata svojich práv a slobôd, ktorí sa obávajú toho, čo si táto vláda dovolila a čo si ešte v budúcnosti dovolí. Boja sa, lebo vláda síce stále zdôrazňuje, že vakcína bude dobrovoľná, ale jedným dychom hovoria už teraz o istých výhodách pre očkovaných. Tak sa právom boja, že ich predsa len k tomu budú chcieť donútiť, lebo bohužiaľ už vyhláseniam vlády neveria. Nie potom, k čomu všetkému už boli donútení. Tak ozaj ďakujeme za také šťastie, že tu už nevládne ten hnusný Fico, ale ten úžasný Matovič.

Ale potom sa nečudujme, keď rôzni ľudia svoju frustráciu z tejto doby vyjadrujú rôzne. Niekto to rieši alkoholom, iný antidepresívami, niekomu stačí sa z toho vykecať, alebo napísať blog. A niektorí sú až agresívni. Niektorí len slovne, iný zbije ženu, alebo deti. A podaktorí sa vyhrážajú, trebárs aj Pročkovi, o čom tento pán nezabudol informovať na sociálnej sieti. Netvrdím, že s tým súhlasím, tvrdím len, že sa nečudujem, že ľuďom už prepína a obávam sa, že čím dlhšie táto pandémia bude trvať, tým to bude horšie.

A ďalším výrokom tohto pána na adresu peleficokotlebov je, že si svojím radikálnym, vulgárnym a propagandistickým spôsobom vedia zabezpečiť krásny príjem od štátu za ničnerobenie. Tu by som sa ho rada spýtala, že keď opozícia berie peniaze za ničnerobenie, tak za čo to berie koalícia ? Pokiaľ viem, všetci robia to isté. Sedia si v Parlamente v tých svojich drahých oblekoch, kam sa dopravia na svojich drahých autách a tam len stláčajú gombíky, diskutujú, hádajú sa ako malé deti, vzájomne sa osočujú, občas sa aj pobijú. Prinášajú rozhodnutia, zákony a opatrenia, ale či sú to zákony v prospech ľudí, na to nech si každý odpovie sám. Ale kým sa táto naša elita, ktorá žije mimo reality takto “ zabáva “ bežný človek rozmýšľa, z čoho nasýti svoje deti.

Len aby ste vedeli, podľa Pročka je tu 890 000 ľudí, voličov opozície, ktorí propagandu a nenávisť čo šíria ich vodcovia, pretavujú do života. Títo ľudia nerešpektujú, priam bojkotujú opatrenia, na čo doplácajú životmi čestní a slušní ľudia. Len trochu mu nesedia tie počty, lebo keby až toľko ľudí nerešpektovalo tie opatrenia, tak by už Slovensko vymrelo. Navyše nedá sa všetkých ľudí hádzať do jedného vreca, lebo verím, že drvivá väčšina voličov opozície sú takisto slušní a čestní ľudia. Slušnosť a čestnosť nijako nesúvisí s tým koho volíme, ale ako nás doma vychovali. Trochu pokrytecky znejú tieto slová z úst človeka, ktorý kedysi behal po Bratislave holý. Ale pardon, to už je premlčané, teraz je všetko inak.

Napr. ja nie som voličkou nikoho a okolie ma považuje za slušného človeka. Aj keď z pohľadu Pročka asi nie som. Lebo som “ konšpirátor “ keďže sa pýtam, spochybňujem a overujem fakty. Nezhltnem všetko aj s navijakom, čo mi kto chce nahovoriť. A preto nesúhlasím s mnohými opatreniami vlády. Ak je nesúhlas vina, tak som vinná. A áno, aj bojkotujem niektoré nezmyselné nariadenia, ale len také, pri ktorých nikoho neohrozím. Bojkotovať aj budem, najmä keď začnú byť povinné respirátory. Pretože už rúško považujem za škodlivé, keďže v tom neviem riadne dýchať a teda sa nenechám zadusiť respirátorom. Je to obyčajný pud sebazáchovy. A keď som podľa Pročka kvôli tomu vrah, tak sme vrahovia všetci, ktorí sme doteraz nosili len rúška. Takže ak ho bude treba nosiť v MHD, tak začnem chodiť pešo. Môjmu zdraviu to prospeje a ten bojkot bude zodpovedný. Navyše nebudem podporovať biznis s respirátormi, tak ako nepodporujem biznis s testami. Môžem si to dovoliť, lebo mi je sveta žiť, keď nemôžem pracovať. No a keď ma bez neho nepustia do obchodu, tak si objednám potraviny cez internet. Zasa zodpovedný bojkot.

Na záver musím povedať, že tlieskam poslancovi Milanovi Mazurekovi za to, ako pred 4 dňami bojoval v parlamente proti predlženiu núdzového stavu. Fakt sa to oplatí počuť. Nech si každý myslí o ňom čo chce, ale pravdou je, že každé slovo ktoré povedal je nespochybniteľný fakt. A áno, bil sa aj za Ivermektín, aj keď si tým vyslúžil akurát výsmech poslancov Oľano. Pretože keď niekto príde s liekom, ktorý môže zachrániť ľudské životy, tak týmto ľuďom je to na smiech. Ale ja tlieskam každému, kto to tejto vláde aspoň verbálne vytmaví. Niekto, koho vláda musí počúvať, lebo to hovorí za nás, obyčajných ľudí, ktorých nikto nepočúva a ktorých názor nikoho nezaujíma. A je mi úplne jedno, z akej strany tento človek je.

Posledná informácia od pána Pročka je, že vraj Slovensko je ekonomicky na špici Európy. To fakt ? Vďaka za info, to som nevedela……

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394485x
Priemerná čítanosť článkov: 3985x

Autor blogu

Kategórie