Založ si blog

Mimoriadne zlý vtip

Toto vyhlásil náš premiér na návrh ministra hospodárstva Sulíka, keď navrhol, že by bol ochotný zastávať post ministra zdravotníctva. A ja dodávam, že celá táto vláda je mimoriadne zlý vtip, lebo to čo vyvádza, nie je vôbec smiešne. Nie som fanúšikom Sulíka, len podotýkam, že horšie by to ministerstvo zdravotníctva nemohol viesť ani on, lebo horšie sa to už nedá. Keby ste tam posadili smetiara, či upratovačku, tak by to viedli lepšie, stačilo by zapojiť zdravý rozum, čo evidentne tejto vláde chýba. Nič proti smetiarom, či upratovačkám, každopádne sú užitočnejší pre spoločnosť ako celá vláda dokopy.

Nuž, Sulík nás zasa raz pobavil, veď nič iné to nebolo, len ďalšie divadlo pre verejnosť, veď hádam naozaj nečakal, že Matovič s tým bude súhlasiť. Súhlasil on niekedy s niečím, čo on sám nenavrhol ? Ale výsledkom tohto divadla bolo, že Sulík povedal, že odteraz nemieni preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie. Takže ďalší člen vlády po Matovičovi, ktorý sa snaží zbaviť zodpovednosti. Kto bude ďalší ? Za chvíľu už neostane nikto, koho by sme mohli brať na zodpovednosť za nezvládnutie manažovania pandémie. Alebo budú za to zodpovední tí odborníci, ktorých vláda od začiatku nebola ochotná počúvať. A nakoniec naozaj budú musieť zavolať tie upratovačky, aby predsa len niekto túto pandémiu riadil 🙂

Ja tvrdím, že celá táto vláda je spoluzodpovedná za všetko, čo sa dnes na Slovensku deje. Veď kto iný ? Oni tu vládnu, oni tu rozhodujú, oni si všetko spoločne odhlasujú. A to nehovorím len o vysokom počet infikovaných, či zosnulých, ale aj za zlý fyzický, psychický, či finančný stav občanov. Vláda poštvala ľudí proti sebe, vláda ich nabáda k udavačstvu, vláda môže za to, že ľudia sa pomaly považujú za teroristov, ak sa idú von do parku nadýchať čerstvého vzduchu.

Vláda môže za to, že sa mnohí ľudia ocitli na hranici chudoby, lebo sa museli vzdať svojich príjmov. Museli sa vzdať športu, kultúry, zábavy, cestovania, stretávania sa s príbuznými či s priateľmi, museli sa vzdať všetkých svojich práv, ktoré im boli Ústavou garantované ( kým ešte táto inštitúcia existovala ) vrátane vzdelávania detí, či práva na lekársku starostlivosť. Občania sú nútení robiť také veci, na ktoré žiadny zákon neexistuje, ako je povinné testovanie, či povinné nosenie rúšok. Ani nemôže existovať, lebo to je proti logike, aj zdravému rozumu, aby pravidelne testovali zdravých ľudí, kým chorých neliečia. A to, aby niekto bránil človeku dýchať čerstvý vzduch, je už obyčajný hyenizmus. Najmä ak neexistuje jediný dôkaz o tom, že rúška dokážu zabrániť šíreniu vírusu. Ak by taký dôkaz bol, tak by ich ľudia určite ochotnejšie nosili, najmä ak by bol vidieť výsledok a to v nízkom počte infikovaných. Jediným dôvodom nosenia rúšok je len vynucovanie si poslušnosti. Lebo vyhrali voľby, tak môžu všetko.

Pýtam sa, čoho sa museli vzdať papaláši ? Oni si naďalej užívajú svoje kráľovské platy a iné benefity. Je množstvo dôkazov, kedy samotní ľudia vo vláde rúška nemali a nás idú za to pokutovať. Lietajú si kade tade po svete, celkom iste nestoja vonku v rade na testovanie, účinné lieky si pre seba zabezpečiť vedia. Tak sa pýtam, čo sú oni Bohovia, alebo nadľudia, či čo ? Akým právom sa správajú tak povýšenecky ? Sú to takí istí ľudia ako my, akurát majú viac peňazí a len vďaka tým ľuďom ktorých dnes v mene pandémie šikanujú, sú tam kde sú. Za to aký dopad na ľudí má táto pandémia nemôže vírus. Za to môžu ľudia, ľudia ktorí vládnu, ktorí rozhodujú o životoch ostatných.

Matovič v istom rozhovore aj priznal, že aj on nesie vinu na dnešnej situácii, ale keď mal odpovedať na to konkrétne akú vinu, tak to zahovoril, že by vraj o tom vedel rozprávať aj dve hodiny. No, dve hodiny, to je veľmi dlhá doba aj na neho, to musí byť dlhý zoznam previnení. Ale však nevadí, to je pre neho typické, priznať si vinu a ďalej….. ďalej nič. To potom ako môže tento človek vypustiť z úst, že zákon platí pre každého rovnako, keď je to len taká istá fraška, ako všetky ostatné, ktoré vypúšťa z úst ? Lebo keď my obyčajní ľudia sa niečím previníme, tak vždy za to nejakým spôsobom musíme zaplatiť, ale naši nadľudia nemusia. Tak potom nech sa nečudujú, že nemajú žiadny rešpekt, ten si totiž treba zaslúžiť. A podľa mňa táto vláda neurobila jediný správny krok, jediné múdre rozhodnutie, ktoré by naozaj slúžilo obyčajným ľuďom a ktoré by naozaj pomáhalo v boji s pandémiou.

Lebo to, že všetky opatrenia ktoré nám mali pomôcť v tomto boji, prinieslo viac škody ako osohu, je dokázateľný fakt. A nie je to tým, že ich ľudia nedodržiavajú, ale tým, že sú neúčinné a nelogické. Iba si to naši nadľudia nechcú priznať a tak stále dokola hádžu vinu na nás. Až natoľko, že im ľudia UVERILI, že sami sú si na vine. Veď stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou.

Ja chodím denne von, človek predsa má svoj život a povinnosti, lebo život sa ani počas pandémie nezastavil. Takže občas musí ísť niečo vybaviť do banky, poisťovne, či na poštu. Nikto sa predsa len tak naschvál netúla po uliciach. Chodím s MHD, chodím do obchodu a chodím s otvorenými očami a ušami, keďže tieto telesné otvory si zatiaľ zakrývať nemusíme. A vidím to, čo vidím. V interiéri všetci majú rúška, lebo bez toho ich nikam nepustia. A nielen to, ale nosia ich aj nad rámec povinností, preto často vidím ľudí s dvomi rúškami, či s rúškom a respirátorom a majú ich vytiahnuté až po oči. Poznám ľudí, ktorí si denne aj stokrát dezinfikujú ruky. Vidím ľudí, ktorí nestoja dva metre od seba, ale pre istotu aj päť metrov. Poznám ľudí, ktorí aj mesiac nevyjdú z domu, maximálne do najbližších potravín, ľudí ktorí sa už mesiace nestretli s rodinou či priateľmi. A keď niekto vonku nemá rúško, tak nikdy nie tam, kde je viac ľudí, napr, na zastávke autobusu, ale výlučne tam, kde nikto nablízku nie je. Tak sa pýtam, koho ohrozím, keď nemám na opustenom mieste rúško ? A ďalej sa pýtam, kde tu je logika, aby sa na takom mieste pod hrozbou sankcie vynucovalo nosenie rúška ? Nemajú tie opatrenia slúžiť na to, aby sa nákaza nešírila ? Inak strácajú pôvodný zmysel.

A pýtam sa ďalej. Ak mám chatu v inom okrese, prečo by som tam nemohla ísť ? Len preto. že to niekto, kto vôbec nerozmýšľa “ vymyslel “ ? Koho ohrozím, keď v Ba sadnem do auta a o 30 kilometrov ďalej vystúpim z auta a vojdem do svojho domu ? Nikto nevidí nelogickosť tohto zákazu ? Nikto nevidí, že práve tým som zodpovedná, že som na samote ? Znova sa pýtam, nemajú tie opatrenia brániť šíreniu nákazy ? A keď tú nákazu by som nemohla šíriť ani keby som chcela, tak prečo by ma mali zbytočne obmedzovať ? Len preto, že môžu ? Ešte stále si niekto myslí, že tie opatrenia sú pre ochranu nášho zdravia a života ? A nie na demonštráciu moci a zarábanie na pokutách ? Nuž, ak si to niekto myslí, je nekonečne naivný a už ho nepreberie ani tá skutočná atómová bomba, nie tá premiérová. Potom ale nech sa vláda nečuduje, že niektorí ľudia už nie sú až tak ochotní dodržiavať niektoré opatrenia. Mimochodom ani samotní policajti nie sú príliš ochotní sa na tomto podieľať, aspoň tí normálnejší, lebo aj oni sú len ľudia. A za to, že zbytočne nebuzerujú, si ich vážim.

Na záver opíšem jeden príbeh, ktorý som počula. Príbeh, ktorý je príkladom toho kam až siaha neľudskosť niektorých ľudí a aj za toto viním vládu, lebo ona týchto novodobých netvorov vyrába.

Istý otecko rozprával, že jeho 6 ročný syn v škole si dal na chvíľu dole rúško a poprosil učiteľku, či by na chvíľu nemohol ísť na školský dvor, lebo mu je nevoľno a nemôže dýchať. Učiteľka sa na neho oborila, nech si okamžite to rúško nasadí, lebo zavolá na neho políciu a sociálku a že potom pôjde do detského domova. Pritom otec dieťaťa už predtým upozorňoval učiteľku, že dieťa má problémy s dýchaním, že pred dvomi rokmi absolvoval ťažkú operáciu a je zázrakom, že vôbec žije. Každopádne tej učiteľke sa podarilo vystrašiť to úbohé dieťa tak, že keď s ním idú po ulici a zbadá policajtov, tak sa od strachu krčí a schováva za rodičov, lebo si myslí, že ho pošlú do detského domova. Otec aj podal trestné oznámenie na učiteľku, ale nič to nepomohlo. Nakoniec sa celý znechutený rozhodol “ zbaliť “ svoju rodinu a odsťahovať z tohto neľútostného štátu. Mimochodom, nie je to prvý prípad a nebude ani posledný, lebo čoraz viac ľudí má v pláne ísť touto cestou. A určite to nebude smerom na západ, lebo tam je dnes taká istá totalita ako u nás. A bohužiaľ si nemyslím, že to tak skoro skončí. A tiež si nemyslím, že vakcína je sloboda. A tí, ktorí si myslia, že je, určite budú raz veľmi prekvapení. Ale nevadí, zvyknú si, lebo prah výdrže mnohých Slovákov je nekonečný.

Ja si myslím, že aj keď je veľmi ťažké opustiť svoju rodnú zem a všetkých svojich blízkych, sloboda za to rozhodne stojí. Našťastie sú ešte krajiny na svete, kde tá sloboda je. Ešte stále si niekto myslí, že tu je všetko s kostolným poriadkom, že vláda slúži nám, ľuďom ?

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Sú exprezidenti Zeman, Klaus a expremiér Paroubek nevzdelaní dezoláti s nízkym IQ?

24.09.2023

Pýtam sa preto lebo podľa našich prieskumov len tí budú voliť Smer. A aby som nezabudla, navyše starší ľudia z vidieka. V tom prípade sa rada ocitám v spoločnosti týchto pánov, pretože aj ja budem voliť Smer. Títo páni ho síce zo zrejmých príčin voliť nebudú, avšak verejne mu prejavili podporu a želali mu výhru vo voľbách. Až tak veľa dôvodov ako jedna tunajšia [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 98
Celková čítanosť: 390546x
Priemerná čítanosť článkov: 3985x

Autor blogu

Kategórie