Založ si blog

Ak Igor Matovič je kapitánom lode……

……tak táto loď sa volá Titanic. A “ potápa “ sa presne ako Titanic. Kapitán Titanicu Edward Schmidt urobil osudovú chybu a s loďou narazil do ľadovca. Aj keď neskoršie pokusy na mieste havárie ukázali, že zrážke nebolo možné zabrániť, odborníci tvrdia že velenie lode o hroziacom nebezpečenstve vedelo, no v súvislosti s týmto nebezpečenstvom sa loď plavila prirýchlo a že pri správnom navigovaní mohol parník zrážku prežiť. Kapitánovi sa vytýkalo aj to, že záchranné člny nechal spustiť na vodu až cca 30 minút po náraze. Ale svoju chybu si uvedomil a obetoval svoj život, aby až do poslednej chvíle hrdinsky pomáhal s evakuáciou čo najväčšieho počtu žien a detí, ktorých sa snažil dostať do záchranných člnov. Pýtam sa či aj náš kapitán je ochotný obetovať svoj život, aby zachránil svoju loď zvanú Slovensko ?

Nie, samozrejme to po ňom nikto nechce. Stačí zmeniť kurz pán kapitán a konečne sa začať venovať riadeniu lode, začo ste platený. Prestať vypisovať slaboduché, pubertálne statusy na FB, obviňovať všetkých naokolo okrem seba, demagogicky omieľať dokola potrebu plošného testovania ktoré “ vyrobí “ akurát viac infikovaných ľudí. Prestať sa obklopovať odborníkmi, ktorí doteraz žiadne konštruktívne riešenia nepriniesli a dať šancu iným medicínskym odborníkom ktorí majú riešenia a chcú pomôcť, ktorých hlasy nepočujú len tí, ktorí nechcú počuť. Vypočuť si a spolupracovať so zástupcami krízou zasiahnutých oblastí ako sú učitelia, športovci, umelci či podnikatelia. A dohodnúť sa ako a za akých podmienok by sa dalo existovať, pracovať a podnikať. Lebo pán kapitán by si mal uvedomiť, že všetkých týchto ľudí pomaly ale isto potápa. Pretože jeho opatrenia, zákazy, nariadenia, lockdowny, vantajmy aj nexttajmy sú absolútnym nezmyslom, keďže doteraz nič pozitívne nepriniesli. Chorým nepomáhajú a zdravým ničia existenciu.

Vráťme sa na chvíľu k Titanicu. Na palube lode sa nachádzalo dokopy 2224 ľudí, posádka a pasažieri 1. 2. a 3. triedy. Z toho počtu najviac tvorili pasažieri 3. triedy. Počet obetí okolo 1450, pričom najviac ľudí zahynulo práve zo spomínanej 3. triedy, ktorí skoro do poslednej chvíle ani nevedeli že sa loď potápa, dokonca ich v podpalubí zamkli, údajne aby sa voda nedostala na vyššie poschodia. Nakoniec sa dostali von, napriek tomu najmenej pasažierov sa zachránilo práve z tejto skupiny. Z čoho vyplýva, že najviac zachránených bolo z 1. a potom z 2. triedy. I keď záchranných člnov nebolo dostatok, väčšina z nich odplávala poloprázdna. Lebo hoci mohli zobrať viac ľudí, neurobili to, lebo sa báli že sa prevrátia. Takto iracionálne sa správajú ľudia keď im ide o život. Sú hysterickí a panikária vtedy, kedy by bolo treba rozvahy.

Presne tak sa mnohí ľudia správajú dnes. Ako keby sa potápali. Aj tí, ktorí doteraz boli rozvážni. Nie nezodpovední, len rozvážni, proste to brali rozumne a nepanikárili. No čím ďalej, tým viac ľudí panikári, lebo nemáme rozumného kapitána lode, ktorý by nás upokojoval a snažil sa dostať čo najviac ľudí do tých záchranných člnov. Práve naopak, tú hystériu a paniku vytvára on sám. Ba čo viac, neváha osočovať tých, ktorí sa snažia ľudí upokojovať. Nie zľahčovať situáciu, len upokojovať. Verím že dnes už nikto nespochybňuje existenciu koronavírusu, len tí rozumne zmýšlajúci spochybňujú kroky ako sa proti nemu bojuje. Treba liečiť chorých a nie šikanovať zdravých.

Preto chcem poukázať na podobu s Titanicom, kde sa tiež zachraňovali najmä bohatí ľudia, dnes je tomu podobne. Tiež tu máme “ pasažierov “ 1. 2. a 3. triedy. V tej 1. triede sa nachádzajú nenásytní boháči, ktorí ku dnu nikdy nepôjdu. Tí sa vždy zachránia. Ani žiadna kríza sa ich nikdy nielenže nedotkne, no často na tom ešte zarobia. Najviac nato vždy doplatia tí najchudobnejší. Tú druhú triedu tvorí tzv. stredná vrstva a tú tretiu chudobní. A kým v civilizovaných krajinách chudobní sú iba tí, ktorí nechcú, nevedia alebo nemôžu pracovať, u nás sú to normálni, slušní pracujúci ľudia, či drobní živnostníci ktorí žijú zo dňa na deň, či od výplaty do výplaty, lebo ich veľké nadnárodné firmy či štát vykorisťuje. Lebo za svoju poctivú prácu nikdy nedostanú poctivú odmenu.

Takže keď nastane taká kríza ako dnes a zničí sa ekonomika, tak zo strednej triedy sa stanú chudobní a z tých chudobných vyslovene biedni. Toto je najväčším problémom dnešnej doby. Nie koronavírus, lebo ten skôr či neskôr zanikne ako každá epidémia či pandémia. Ale keď nás štát uvrhne do biedy, už sa to nikdy nebude dať zvrátiť. Presne toto by si mala vláda uvedomiť. Lebo majú plno rečí ako im záleží na našich životoch, no bohužiaľ ich skutky tomu nenasvedčujú.

Určite ste všetci počuli o tom čo naši českí bratia vybojovali. Pri protestoch 6.12. spustili petíciu, tzv. Blanický manifest, s čím získali to, že ich vypočuli v Poslaneckej Snemovni, kde ich zastupoval spevák Daniel Landa. Dokonca mu po odznení jeho reči za emotívny prejav poslanci zatlieskali. Okrem iného žiadali najmä tri zásadné veci :

1. Aby očkovanie bolo absolútne dobrovoľné bez skrytých výhod a nevýhod

2. Aby boli vypočutí aj iní odborníci z lekárskeho a vedeckého prostredia ako tí vládou propagovaní

3. Aby sa zástupcovia Parlamentu a vlády stretli so skupinou ľudí z rôznych sfér ako sú športovci, podnikatelia, atď. aby sa spolu dohodli na rýchlom riešení otvorenia krajiny.

A na dnešných protestoch odznelo tým istým rečníkom, že samotný premiér im to prisľúbil. Nakoniec vyhlásil, že budú musieť trvať na tom, aby premiér svoj sľub dodržal. V opačnom prípade im neostane nič iné ako občianská neposlušnosť . Protestov sa zúčastnil aj bývalý prezident Václav Klaus. Okrem neho tam žiadni politici neboli, nespokojní občania si to zorganizovali sami.

Pýtam sa ako je možné, že sme kedysi tvorili jeden štát a sme takí rozdielni ? Prečo nedokážeme urobiť to čo oni ? Prečo nedokážeme pochopiť že len spolu môžeme niečo dokázať ? Kedy sa konečne zobudíme a povieme dosť diktátorom a otrokárom ? To sme naozaj takí zbabelí, či ustráchaní ?

A nemýľme sa ľudia. Ak si totiž myslíte, že táto nočná mora skončí a budete môcť znova normálne žiť ak sa dáte zaočkovať, je to hlboký omyl. Nestačí ak sám hlavný hygienik naznačil že opatrenia budeme musieť naďalej dodržiavať a že výrobca vakcín sám priznal že ani očkovanie vám nezaručí že sa nenakazíte, len to že budete mať ľahší priebeh choroby ? Tak načo je tá vakcína, okrem finančného zisku pre výrobcu a celú mašinériu okolo toho ? Ako sa hovorí, na dve veci…..A kým sa mnohí zobudia, budeme stále a stále obmedzovaní a budeme žiť v núdzovom stave donekonečna aby nás náhodou nenapadlo protestovať….A potom sa tí spáči spýtajú : Ako sa to len mohlo stať ?

Každopádne verím, že naši českí bratia dosiahnu svoju slobodu. Pretože oni budú trvať na svojom a neustúpia. Dokonca si predstavte, že aj keď mali rovnaké obmedzenia, nebolo s nimi zo strany vlády komunikované takým diktátorským a vydieračským spôsobom ako s nami, ani ich nikto nenútil povinne sa testovať. Napriek tomu sa búria a je smutné, že za takú základnú vec akou je sloboda musíme v 21. storočí bojovať. A kým oni budú slobodní, ten náš kapitán robí znova len to, čo mu ide najlepšie. Vyhrážky a vydieranie. Keď treba, aj citové, hoci aj so slzami. Jemu nestačila kritika a odpor za prvé povinné testovanie, on to chce zopakovať znova. Lebo inak nás všetkých zavrie. doma. A Slováci a Slovenky sa zasa postavia do radov ako ovce na porážku. Len by ma zaujímalo koľko mesiacov, či rokov by ešte boli ochotní čakať na svoju slobodu, alebo je možné že podaktorí si ešte nevšimli že žiadnu slobodu nemáme, prípadne im to nevadí ? Lebo platí, že kto si slobodu neváži, ani si ju nezaslúži.

Na záver sa spýtam pána kapitána, či predsa len nechce zmeniť kurz, aby sme do toho ľadovca nenarazili. V jeho prípade, či nevidí ako sa už tá pomyselná žaba varí a teda či nechce zmeniť trocha svoju taktiku velenia. Predsa keď robil lockdowny tak sa vyhováral nato, že aj v iných štátoch to robia. Tak dúfam, že keď sa v iných štátoch bude uvoľňovať, narastie tlak aj na neho a bude sa musieť nimi inšpirovať. V tom vidím našu jedinú šancu na slobodu. Takže pán kapitán, začnite konať ! Lebo sme na jednej lodi. Lebo my nie sme vaši nepriatelia, vy sám ste vašim najväčším nepriateľom. My sme vaši občania a vy máte pracovať v náš prospech. A ak nás nezachránite a naša loď pôjde ku dnu, tak vy, Igor Matovič pôjdete ku dnu s nami…..

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394682x
Priemerná čítanosť článkov: 3987x

Autor blogu

Kategórie