Založ si blog

Ďakujeme vážená vláda !

Ďakujeme zato že vám tak veľmi záleží na našom zdraví a našich životoch. Nevadí že nás vystrašíte na smrť, zničíte nám psychiku a zruinujete ekonomiku, hlavne že porazíme tu hnusobu, jedno za akú cenu.

Skôr než sa do mňa podaktorí pustia že mi nezáleží na ľudských životoch, vedzte že mi záleží, dokonca na každom jednom živote a určite viac ako naším politikom ktorí síce o tom denne rečnia, ale fakty sú také že efekt všetkých ich opatrení je nulový, lebo vírus sa šíri veselo ďalej. Okrem hromadného testovania a ustavičných obmedzení ktoré platia len pre obyčajných ludi sa nezmohli na nič. A tak vďaka ich amatérskym chybám a spormi medzi sebou naďalej zbytočne zomierajú ľudia a likvidujú sa malí a strední podnikatelia.

Vážená vláda, vy ste už zruinovali gastrosektor, hoteliérstvo, turistický ruch, kultúru, šport, fitness aj wellness. Jediní ktorí sa ešte akotak držali nad vodou boli maloobchod a služby. No aby ste boli spravodliví a nerobili žiadne výnimky tak prišlo aj na nás, bola to len otázka času. Tiež pracujem v službách a hoci píšem za seba myslím že hovorím v mene všetkých dotknutých. Máte vy vôbec nejakú predstavu koľko ľudí pracuje v tomto sektore ? Sú to tisíce a tisíce žien a mužov ktorým ste vašim posledným opatrením vzali živobytie. Sú to všetky tie obchody s nepotravinovým tovarom ktoré sa celý rok tešia na predvianočný predaj a všetky tie kaderníčky, kozmetičky, manikérky, pedikérky, / mnohé samoživiteľky s malými ďeťmi / maséri, atď. ktorí teraz nemôžu pracovať.

Ale pozor, nevyčítam vam to že ste nás zavreli. Práve naopak, to že ste nas nezavreli. Vysvetlím laikom ktorých sa to netýka tak nevedia o čom je reč, aký kolosálny podvod ste na nás spáchali a to jedine preto aby ste na nás ušetrili. Rozdiel je totiž keď musia byť zavreté prevádzky a rozdiel je keď je zákaz vychádzania s výnimkami kedy tieto služby pod výnimky nespadajú. Keby ste nás totiž zavreli tak by ste majiteľom priestorov museli zaplatiť polovicu nájmu a tí by nám druhú polovicu odpustili, tak ako to bolo počas prvej vlny kedy sme museli mať zavreté.

Lenže teraz ste to urobili podobne ako týždeň pred celoplošným testovaním s tým rozdielom že vtedy sme mohli ísť do práce ale zákazníkov sme nemohli prijať lebo mali zákaz vychádzania a teraz ani my nemôžeme ísť do práce lebo aj my máme zákaz vychádzania. Ale výsledok je pre nás rovnaký. Ani vtedy sme nemali odpustený nájom, ani teraz, Akurát že vtedy to bolo na týždeň a teraz minimálne na tri. takže gratulujem, veľmi rafinované ! Ale pre nás likvidačné.

Viete my by sme kľudne sedeli doma aj dva mesiace aby sme nešírili koronu keby ste nám poctivo a načas vyplácali naše ušlé zisky ako to robia v iných civilizovaných štátoch keď už argumentujete tým že aj tam robia lockdowny. Ale keď našou povinnosťou je dodržiavať všetky vaše nariadenia vrátane zákazu pracovať tak vašou svätou povinnosťou je nám naše straty vykompenzovať. Nemyslíte ? Alebo myslíte že umrieť hladom už môžeme, hlavne že neumrieme na covid ? A či tá vaša “ spoločná zodpovednosť “ platí len pre nás, vašich “ poddaných “ a vy voči nám žiadnu zodpovednosť nemáte ? No ak si to myslíte tak sa nečudujte že sa ľudia búria, aj sa budú búriť. Nijakú inú možnosť totiž ľuďom nedávate.

Suma sumárum, situácia je taká ze pracovať nemôžeme ale začiatkom januára nájom zaplatiť budeme musieť, akurát nemáme odkiaľ vziať peniaze. Lebo ani tá “ Prvá pomoc pri poklese tržieb, inými slovami almužna “ akosi nechodí. Konkrétne mnohí sme tú pomoc nedostali ešte ani za oktober, lebo vraj úrady práce nestíhajú. No my nie sme milionári ako vy a ani nekradneme, ale žijeme z poctivej práce svojich rúk. Taktiež nemáme žiadne rezervy, o tie sme prišli už v prvej vlne / teda kto mal, kto nemal už skrachoval / a počas leta keď sme mohli pracovať, roboty bolo tak málo že sme boli radi keď sme zarobili na náklady. Teraz máme dve možnosti, buď sa zadlžime alebo skončíme.

Takze vážení poradíte nám čo máme teraz robiť, z čoho máme žiť ? Alebo prečo tak veľmi na nás, svojich občanoch šetríte ? Veď nám tú pomoc ktorú by ste nám mali dávať nedávate z vlastných milionov ale tie peniaze ste dostali z únie a boli presne nato určené. Na pomoc koronakrízou postihnutým ľuďom. Prípadne ich potrebujete na nové testíky ? Akože do úst nebudeme mať čo vložiť ale hlavne že do nosa paličky budú ? Ale možno sa nám poškodeným poskladá milionárske trio Matovič – Sulík – Kollár na nájomné, alebo nás pozvú na Vianoce na večeru……

Ešte pár viet k tým novým opatreniam. Zaujímalo by ma podľa akej logiky ste sa vy géniovia rozhodovali aké budú výnimky zo zákazu vychádzania. Tak pre porovnanie :

Hypermarkety – najviac ľudí pokope, teda korona sa môže nekontrolovane šíriť – otvorené

Malé obchody s nepotravinovým tovarom – menej ľudí, menšie riziko – zatvorené

Lyžiarske strediská – exteriér – otvorené

Terasy gastroprevádzok – tiež exteriér – zatvorené

Doteraz otvorené fitnesscentrá, bazény, wellnessy s max 6 ľudmi, knižnice – minimum ľudí, čiže interiér – zatvorené

Kostoly, tiež interiér, XY ľudí – otvorené

Taxislužby – rúška, dezinfekcia a vetranie po každom zákazníkovi – môžu fungovať

Ostatné služby za rovnakých podmienok navyše naraz iba jeden zákazník a za celý deň max. 4 – 5 ľudí – nemôžu fungovať

A mohla by som pokračovať ale je to zbytočné, každý kto nie je slepý vidí že sa tu nikto nielenže neriadil logikou ale hlavne sa tu vôbec nebral ohľad nato kde je menšie a kde väčšie riziko šírenia infekcie. Podľa môjho názoru toto nie je žiadny účinný lockdown ale práve naopak šíreniu vírusu to nijako nezabráni akurát tu budú ďalšie zmarené životy takým či onakým spôsobom.

Na záver pár otázok na vládu : Prečo ste teda takto rozhodli ?

– je to čistá zákernosť, bezohľadnosť zlomyselnosť a sebeckosť z vašej strany lebo to jednoducho máte v povahe ?

– cielená likvidácia podnikateľov ?

– nejaké papalášske výhody ?

– alebo jednoducho ignorácia, nekompetentnosť a neschopnosť prinášať správne rozhodnutia ?

Nech už ste mali akékoľvek dôvody uvedomte si že škodíte ľuďom. Vlastnému národu, za ktorý ste zodpovední, ktorý vás volil a iba vďaka nemu ste tam kde ste. Dokonca ste kráľovsky platení z našich daní.

Ale všetkého do času vážení. Každému sa raz všetko vráti aj to dobro, aj to zlo. Lebo poznáte tie Božie mlyny…….

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394687x
Priemerná čítanosť článkov: 3987x

Autor blogu

Kategórie