Založ si blog

Chlieb a hry

Uz v Rimskej risi platilo ze ludom treba dat chlieb a hry. Potom sa nebudu burit. potom nebudu otravovat. Nebudu otravovat vladcov tohto sveta a ti si budu moct robit co len chcu.

No a doteraz to platilo aj u nas. Vsetky predosle vlady nam dali aj chlieb aj hry. A robili si co chceli. Lenze tato vlada nam berie jedno aj druhe. A navyse si tiez robi co chce. Lenze takto to nemoze fungovat. Aj vo vztahu vlada vs lud musia platit iste pravidla. A ked neplatia, necudo ze sa ludia buria.

Rada by som uviedla par faktov z historie, konkretne z velkej Francuzskej revolucie. Preco k tomu doslo ? Ludia boli dlhodobo utlacani, biedni, frustrovani. A aj hladni. Najma posledny rok kedy vplyvom pocasia bola katastrofalna uroda. Na druhej strane sa museli divat nato ako nenasytni panovnici a slachta okazalo vystavuju na obdiv svoje bohatstvo. Ked napokon ludia protestovali pred kralovskym palacom a kricali ze “ My chceme chlieb „, kralovna Maria Antoinetta to okomentovala slovami : Co tu ti ludia vykrikuju, vsak ked nemaju chlieb, nech jedia kolace. No nakoniec vzbura a protesty prerastli v revoluciu. A z tych biednych a utlacanych ale stale poslusnych ludi sa zrazu stali vrazdiace bestie. Ked sa im totiz dostali do ruk prislusnici vladnucej kasty tak ich doslova trhali na kusy. Bolo by dobre keby to dnesne vlady mali na pamati a poucili sa z historie.

Oni sa vsak zjavne nepoucia.

Lebo namiesto toho aby upokojovali vasne tak ich nadalej hrotia. / zabomysie vojny medzi sebou, papalasske maniere, atd. /

Namiesto toho aby pomahali nie vlastnou vinou schudobnelym ludom, radi by im vzali aj to co nemaju. / likvidacne pokuty podnikatelom, zvysene odvody od noveho roka a pod.

Namiesto aby skutocne chranili a zameriavali sa na covidom ohrozene skupiny ludi a zaujimali sa aj o inych chorych ludi, tak iba sikanuju a obmedzuju tych zdravych /celoplosne testovanie, lockdown ale co tak stavat polne nemocnice ked uz kapacity nemocnic nestacia ? /

Namiesto aby urychlene riesili hospodarske skody naco budu este aj nase vnucata doplacat, tak si urychlene odsuhlasia zakon aby mohli donekonecna predlzovat nudzovy stav / ta prva moznost ich nezaujima lebo z toho nic nemaju ale zato ta druha moznost im naramne vyhovuje /

A takto by sa dalo pokracovat donekonecna co vsetko by vlada robit mala a nerobi a naopak.

Ked som videla video z demonstracii v Prahe 6.12. musela som uznat ze Cesi vedeli civilizovanejsie, inteligentnejsie a rozhodne koordinovanejsie demonstrovat ako my Slovaci. Tym nechcem povedat ze my sme pritom neboli civilizovani, lebo drviva vacsina bola. Rozdiel bol v tom : kym my sme nechali organizaciu protestov na opozicne strany a nechali sme ich za seba aj hovorit /potom sme sa nemali cudovat ze nas oznacili za kotlebovcov a ficovcov / v Cechach tomu tak nebolo. Oni tam ziadnych politikov nemali a na podiu recnili obycajni ludia, napr. podnikatelia ako aj ludia z roznych profesii. Taktiez tam precitali stanovisko ktore zaujali viaceri lekari – odbornici. A hlavne tento protest bol spojeny s podpisom peticie proti vladnym koronaopatreniam. A tie boli presne a odborne spisane v mnohych bodoch.

Kazdemu kto to nevidel a nepocul odporucam tak urobit lebo je to presne ako cez kopirak, proste ich trapia do bodky a do pismena tie iste problemy ako nas. Holt, akurat Cesi su trochu bojovnejsi narod ako my, lebo my sme mali 17. novembra presne to iste urobit. Neviem ci cesky narod s touto peticiou uspeje, ci to vobec niecomu pomoze lebo zda sa ze vlady su vsade rovnake. Nechcu pocuvat ludi ani skutocnych odbornikov ak ti odbornici tvrdia nieco o Covide co im nehraje do karat. Lebo ich mozgy su zrejme napadnute tym Covidom. Ale je dobre vediet ze aj v inych krajinach sa snazia ludia branit si svoje prava a chcu sa vratit k normalnemu zivot. Cesi to maju o to lepsie ze parlamentne volby budu mat uz nabuduci rok, kym nasa vlada ma pred sebou este vyse 3 rokov vladnutia a tym padom si mozu s nami robit co chcu. Dufam ze im dokazeme ze sa mylia.

A tym prichadzame k predcasnym volbam. Ja velmi dufam ze budu, aj ked mnoho ludi ma naozaj problem s tym koho volit a to bohuzial neviem ani ja. Ale ktokolvek by tu nabuduce vladol by to dokazal lepsie, dokonca aj taky Hurvinek. Ale mam uplne jasno v tom ze z dnesneho „stvorlistka “ nikoho volit nebudem. Pozrime sa nato : Olano a Sme rodina sa podla mojho nazoru odpisuje sama a to dennodenne vsetkym tym co robia a hovoria. K strane Za ludi sa ani vyjadrovat nebudem lebo nie je o com, je to taka nevyrazna strana s nevyraznou liderkou na cele, proste iba taky privesok. Zato pri Sulikovi by som sa na chvilu zastavila. Vsetci vidime ze Sulik nemusi ani prstom pohnut, Matovic to robi za neho sam.

Teda kym Matovicove percenta klesaju, tak stupaju tie Sulikove. Lebo chudakovi ten Matovic robi stale len zle a on to tak trpitelsky znasa. Ale samozrejme to robi preto aby ostal pri koryte. Pre mna by bol hrdinom keby tym ze ustavicne premierovi oponuje aj nieco dosiahol pre nas, pre ludi. Ale on nakoniec vzdy sklopi usi a ustupi. A necha Matovica robit si s nami co chce. Ako aj tie dalsie dve koalicne strany. Nakoniec sam Matovic vzdy hovori ze so vsetkymi opatreniami vsetci jednohlasne suhlasili. Zasa to koryto. Ved pre vsetkych sa ujde. Takze v mojich ociach nesu rovnaku zodpovednost za vsetky tie nekompetentne rozhodnutia, nespravodlive zakony ci neadekvatne obmedzenia. A ja za seba mozem povedat ze nikdy nezabudnem a neodpustim.

No a co sa Pellegriniho tyka, podla mojho nazoru tadial cesta nevedie. Napriek tomu ze percentualne je na tom najlepsie a mozno aj tie buduce volby vyhra, ja hovorim jasne nie. Preco ? Lebo mam svoje zasady a teda aj uznavam podobnych zasadovych ludi. Tak pozrime sa na to preco to hovorim ? Pellegrini cele roky “ piekol “ s Ficom. Takze cokolvek urobil alebo sposobil Fico, vezie sa v tom aj on. Cize bol s nim ked boli tie povestne dobre casy. A ked prisli tie zle a Ficova lod sa zacala potapat tak od neho utiekol ako ten “ potkan z potapajucej sa lode. “ A u mna vzdy plati : V dobrom aj v zlom. Mozno by sa snazil robit “ slusnu politiku “ ak vobec taka existuje. Ved vacsina slusnych ludi do politiky ani nejde ale tazko drie a sotva vyzije.

Takze ja radsej budem volit hociktoru mensiu politicku stranu ci uz opozicnu alebo mimoparlamentnu, hociktoru ktora sa snazi v tychto tazkych casoch akoukolvek troskou pomahat Slovensku a Slovakom.

Hoci nie som ziadny ficovec / ja som sama za seba / musim povedat ze Ficovi sa na jednej strane cudujem ze to nezabali a nezmizne z politiky ale na strane druhej ho aj tak trochu obdivujem ze sa stale snazi bojovat a stale za tu istu stranu a nevzdava to aj ked podla mna uz ziadnu sancu vratit sa tam kde bol nema. Na to je uz vacsina ludi voci nemu prilis zaujata. Zato vsetko co udajne napachal. A co napachal vie len on lebo zatial mu nic nedokazali. Ved to poznate : Prezumpcia neviny. A myslim ze ani nedokazu lebo nech je hociaky, hlupy urcite nie je. Ja sa len cudujem ze mu este neprisili aj tu koronu. Ze to na Slovensko importoval. Keby mohli tak to urobia. Kazdopadne mu urcite vyhovuje ze ked uz to malo prist tak to prislo vtedy ked on uz nebol premierom. A zlizol si to niekto iny. Niekto kto je teraz ten zly a na koho kazdy nadava. Ze uz konecne nenadavaju jemu. A mozno si niekto aj povie : Ako nam bolo dobre za toho Fica….. Ja kazdopadne verim ze ak by Fico tak menezoval tuto koronakrizu ako Matovic tak by uz davno boli statisice v uliciach…….

Pána Fica sa nezbavíte !

19.05.2024

Áno, tvrdím že ste sa ho chceli zbaviť už viackrát, aj keď iným spôsobom. Prvýkrát to bolo v roku 2018 po vražde novinára. Bol nútený vzdať sa postu premiéra. Vyzeralo to s ním veľmi biedne a nikto by vtedy neveril že sa niekedy ešte vráti. Lenže vďaka tomu že sa k moci dostala nevzdelaná, neschopná, amatérska vláda, ktorá denno-denne svojimi extempore dráždila [...]

Pán Ódor, prestaňte tliachať….

07.05.2024

Áno, poslúchnite vašu prezidentku a prestaňte tliachať. Reagujem tým na veľkoplošné reklamné plagáty ktoré zaplavili minimálne Bratislavu. Vraj “ UDRŽÍME SLOVENSKO V EURÓPE „ Tak sa pýtam, vari sa niekto snaží premiestniť Slovensko na nejaký iný kontinent? Veď keby tam progresívci napísali na záver že v EÚ, tak by to dávalo aký-taký zmysel. ale v Európe [...]

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Devínsky amfiteáter, dron, hrad Devín

Taraba vs. Vallo. Minister chce vyvlastniť hrad Devín, spomína aj vzácny amfiteáter. Kritizuje mesto, že sa nestará o pamiatky

27.07.2024 16:00

Primátor odkazuje ministrovi, že si hrad vziať nedajú a minister nevie, o čom hovorí.

paríž, police, OH

Polícia v prvý deň olympijských hier v Paríži zmarila protest proti zmene klímy

27.07.2024 15:48

Aktivisti plánovali obsadiť most Pont des Arts cez Seinu, kde sa len pár hodín predtým konal otvárací ceremoniál olympijských hier.

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 101
Celková čítanosť: 407440x
Priemerná čítanosť článkov: 4034x

Autor blogu

Kategórie