Založ si blog

Kde ste vsetci ?

Halo, kde ste vsetci : opozicia, ustavny sud, prezidentka, vsetci ktori mate moc a moznosti urobit nieco s tym co sa tu dnes na Slovensku deje ? Vsetci len vypisujete statusy na socialnych sietach ci blogy ,podavate trestne oznamenia, ktore su ignorovane, recnite na demonstraciach, alebo tichym hlaskom napominate premiera aby sa umudril. Zvysujete si len popularitu a zbierate politicke body, alebo vam naozaj zalezi na obcanoch a na krivdach ktore su na nich pachane ? No, bola to len recnicka otazka, samozrejme neverim ze komukolvek z vas naozaj zalezi na obcanoch. A ked uz nezalezi ale tvarite sa tak, tak sa aspon tvarte tak aby to bolo uveritelne a robte nieco naozaj ucinne co tomuto narodu pomoze.

Zachytila som spravu ze sa premier chce stretnut s prezidentkou aby ona rozhodla ci bude povinne testovanie alebo lockdown. Zrazu len zistujem ze uz “ Pandemicka komisia “ ci “ Konzilium odbornikov “ ci niekto iny / kto uz to ma sledovat kto tu vlastne rozhoduje / zasada a rozhoduje o lockdowne pred a pocas Vianoc. To uz sa tak rozhodla pani prezidentka, alebo z toho bola znova vynechana, ci sa tu zasa vsetko meni zo dna na den, alebo mi proste nieco unika ?

Ja si myslim ze vlada uz davno rozhodla ze ten lockdown na Vianoce bude presne tak ako na Velku noc aby nam zabranili v tom aby sme tieto krasne sviatky mohli travit s nasimi blizkymi. A cela ta dilema : Testovanie alebo lockdown bolo iba divadlo. Matovic dobre vedel ze dalsie povinne testovanie mu uz neprejde pretoze vsetci boli proti tomu. A kedze od zaciatku hovoril ze bude jedno alebo druhe, tak mi bolo jasne co z toho bude realne.

Takisto mi bolo jasne ze znova predlzia nudzovy stav a skutocnym dovodom nie je koronavirus ale len a jedine strach z demonstracii. Pretoze ked tam pojde 4000 ludi tak ich mozu oznacit za fasistov a ked tam pojde 40 000 ludi tak ich mozu oznacit za opice ale ked tam pojde 400 000 ludi tak to uz urobit nemozu lebo by sami priznali ze tu zijeme vo fasistickom state alebo Slovensko je len Zoologicka zahrada.

Lebo v skutocnosti tu nie je ziaden dovod ani na povinne testovanie, ani na tvrdy lockdown a uz vobec nie na nudzovy stav. Tato vlada si mysli ze ked uz z nas robi nesvojpravnych idiotov tak uz nevieme ani citat ci pocitat ? Pretoze vsetky tieto opatrenia odovodnuju tym ze stupa pocet nakazenych. Pokial viem ten pocet nieco cez 2000 tu je uz niekolko tyzdnov zhruba stale rovnaky. Nie su to ziadne desiatky tisic ako to bolo v niektorych krajinach kde zaviedli tvrdy lockdown. A porovnavat nas s tymito krajinami je uplny nezmysel. V prvom rade preto ze tieto krajiny to uz urobili davnejsie a hned ako sa situacia trocha zlepsila uvolnili opatrenia. A po druhe preto ze tieto krajiny ludi o tom dostatocne vopred informovali, rozumne vysvetlovali opodstatnenie tohto kroku , prebiehali diskusie a nebolo to “ One man show ako u nas a najma tieto staty dostatocne a urychlene kompenzovali financne straty vsetkych dotknutych osob. Navyse to neurobili tesne pred Vianocami. Vlada by si mala uvedomit ze za kazdym ich rozhodnutim su realne ludske zivoty, nie sme len nejake cisla v ich statistike. Jeden nebude mat co polozit na Stedrovecerny stol a druhy nebude moct byt s blizkou rodinou ktoru nevidel mozno uz mesiace.

Ale to samozrejme nasich panov vo vlade nezaujima, lebo su nekonecne bezohladni voci ludom a ich potrebam ved oni svoje poctivo zarobene miliony na uctoch maju a taktiez dostavaju svoj kralovsky plat. Takisto im nikto nezabrani pocas zakazu vychadzania si chodit kam chcu a ziadny policajt ich nebude pokutovat. Zakony platia proste len pre pospolity lud. Toto vsetko spolu s vecnym sirenim strachu, paniky, chaosu a stresu robia v mene jedneho virusu ktory tu s nami uz stale bude nech sa nas snazia obmedzovat akokolvek. Dokazom toho je ked uplne zbytocne znicili ekonomiku v prvej vlne lebo po uvolneni sa to vratilo spat. A stale sa nepoucia a robia tie iste chyby znova a znova. Pritom uz kazdy student mediciny vie a mozno aj male deti v skolke ze stres znizuje imunitu, ktoru prave teraz potrebujeme co najviac posilnovat a oni robia vsetko preto aby nam ju znicili. Robia to v mene toho virusu ktorym ked sa nakazite sanca na prezitie je vyse 99 percent. A co vsetky dalsie nasledky ktore sirenim strachu vlada sposobuje ? Co vsetky tie znicene medziludske ci partnerske vztahy, rozdelenie naroda, nenavist medzi ludmi, depresie ci ine psychicke choroby ktore sposobuje nielen ekonomicka situacia ale aj izolacia ludi doma, v nemocniciach ci v Domovoch pre seniorov. Ved mnohi takto umieraju lebo im jednoducho “ puknu srdcia od zialu a samoty “ a ktovie kolkonasobne stupli samovrazdy pocas tohto koronasialenstva. Preco aj o tomto neinformujete na dennej baze ? Tieto umrtia vas nezaujimaju vazena vlada ? Vy sa starate len o pocty nakazenych koronavirusom a ostatnych chorych ignorujete a zdravych obmedzujete.

Proste to co sa tu deje v mene Covidu vratane zbavenia ludi vsetkych Ustavou danych prav je tak uplne “ cez ciaru “ ze kazdy kto je este aspon trochu pricetny to musi vidiet. Tak preco s tym vsetci suhlasime ? Preco sa aspon nejako nebranime ? Preco ludi ktori tvrdia nieco co nie je v sulade s vladnou propagandou okamzite odsudzujete a oznacujete ich za konspiratorov ? Pretoze su v mensine ? A pravdu ma vzdy vacsina ? Ano, lebo vacsina je proste stado ktore sa necha lahko ovplyvnit. Tak prosim nebudte stado a ked uz nechcete verit tej mensine tak sa aspon snazte verit svojmu zdravemu sedliackemu rozumu, svojim instinktom a svedomiu. Ja proste dufam a verim ze raz ta skutocna pravda vyjde najavo a nebude to ta propagovana pravda. Neverte vsetkemu co pocujete a citate vratane roznych konspiracii ktore tu nepochybne su ale selektujte.

Ja osobne verim takemu clanku pod ktorym je podpisany niekto kto skutocne problematike rozumie a nie je evidentne ani kupeny ani zastrasovany. Nejakemu clanku ktory publikuje seriozny vedecky institut alebo casopis. A to na zaklade dlhodobeho skumania a studovania. Preco by som tomu nemala verit ? Len preto ze to niekomu nehraje do karat ?

Tak rada by som otvorila oci aj ludom ktori si myslia ze tato situacia sa ich netyka lebo oni dostavaju od statu ci uz starobny alebo invalidny dochodok, podporu v nezamestnanosti ci rodicovske prispevky a pod. Lebo tie peniaze nedostavaju od statu, stat sme my vsetci a stat ma len tolko penazi kolko vyzbiera od ludi. Cize na vsetky tieto prispevky sa skladaju ludia ktori pracuju, podnikaju, platia dane ci odvody. A ked tito ludia nebudu moct podnikat ci pracovat tak to platit nebudu. A potom sa to uz bude tykat kazdeho lebo ani oni to svoje nedostanu. Ved aj tato vlada zisti v marci co sposobili ich opatrenia a kolko ludi bude platit dane ked nemali nijake zisky.

Na zaver pre vsetkych ktori su fanatickymi nosicmi rusok odporucam ale samozrejme aj pre vsetkych ktori to este necitali aby si precitali aspon jeden konkretny clanok, zato nic nedaju, ten clanok sa nachadza v Slovanskych novinach a nazov je : Definitivny dokaz s grafmi ze povinne nosenie rusok nijako nezastavuje Covid 19. Tak vytvorte si vlastny nazor obcania………

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394686x
Priemerná čítanosť článkov: 3987x

Autor blogu

Kategórie