Založ si blog

Zabudnite že budem doma nosiť svetre !

Dlhšiu dobu som blog nenapísala, no v poslednej dobe cítim že už nedokážem mlčať a som naštvaná za to v akom svete žijeme. Toľko tuposti čo tu za posledné 2 roky vyprodukovala táto vládna “ elita “ tu nebolo dokopy za 30 rokov. A tým nemyslím len tú slovenskú, ale zdá sa že všetci v tej EU zošaleli, alebo naopak, veľmi dobre vedia čo robia a prečo.

Tak najprv všetko urobia preto aby svojimi sankciami proti Rusku a odpojením sa od ruských energetických zdrojov zvýšili cenu energií pre občanov EU a zároveň znížili dostupnosť týchto zdrojov a potom nám tu začnú kázať ako sa nemáme kúpať, len sprchovať 2 minúty, alebo ešte lepšie len sa poumývať vlhkou handričkou, že nemáme kúriť, že keď nám bude zima, tak si máme obliecť dva svetre. Nehovoriac o tom ako mnohí vrieskali že sa treba odpojiť od ruských energií a keď Rusko splnilo ich želanie a začalo ich dodávať menej, tak zasa vrieskajú že proti nám vedie energetickú vojnu. Tak ako to je, chcete ten plyn a ropu, alebo nie? Veď sa už konečne rozhodnite čo chcete.

Tak mám odkaz pre všetkých týchto propagátorov blbostí, ich prisluhovačov a pritakávačov. Vy, ktorí ste tie sankcie zaviedli a podporovali, vy ktorí ste nechceli tie zlé ruské energie, lebo ste chceli potrestať toho zlého Putina, no potrestali ste iba vlastných občanov, tak teraz vy sa umývajte handričkou, pálte doma sviečky, premávajte sa na kolobežkách, mrznite doma a noste dva svetre. A nevnucujte to nám, ktorých ste sa nepýtali či to chceme, hoci sme s tým nesúhlasili. To naozaj tí ktorí vládnu, môžu si robiť čo chcú a my ostatní sa máme prispôsobiť? A vôbec, aké odporné slovo že “ vládnuť „. Čo sú to monarchovia ? Nie, oni nemajú vládnuť, oni majú riadiť štát a to tak, aby ich občania žili v prosperite a nie aby ich poškodzovali a uvrhli do chudoby.

Neviem ako iní, ale ja si budem kúriť, svietiť a míňať vody, koľko ja budem chcieť a koľko miniem, toľko aj zaplatím a vy vážení mi do toho nebudete kecať.

Vraj sme boli za socializmu rozmaznaní a nešetrili sme energiami, vraj sme doma chodili v tričku a nohavičkách. Ja súhlasím, ja som tak doma vždy chodila, chodím, aj budem chodiť, lebo tak sa cítim pohodlne. V hrubých svetroch sa pohodlne necítim. Ja od rána do večera ťažko fyzicky makám a po práci mám právo ( ak teda žijeme v 21. storočí v údajne civilizovanej západnej demokracii ) doma sa cítiť bezpečne, komfortne a pohodlne.

Je až neuveriteľné koľko ľudí im tieto kecy žerie a sú ochotní znížiť svoju životnú úroveň ( údajne kvôli potrestaniu Ruska a pomoci Ukrajine ) najmä keď každému svojprávnemu človeku musí byť jasné že Rusko tým nepotrestáme a Ukrajine nepomôžeme. Lebo nikomu nepomôže ak my v Únii budeme hladovať, mrznúť, alebo sa nebudeme sprchovať. Nehovoriac o tom, že to nie je žiaden luxus a rozmaznanosť keď sa niekto chce najesť, osprchovať, či byť v teple, ale sú to úplne základné ľudské potreby.

Inak zaujímavé je slovné spojenie že za socíku sme boli rozmaznaní. To fakt? V tom úbohom, hnusnom socializme ? Ale budiš, ja súhlasím. Boli sme. A viete prečo, lebo sme mali lacný plyn, elektrinu, vodu, potraviny, aj pohonné hmoty. Každý mal prácu a každý kto mal prácu si to mohol dovoliť zaplatiť.

Verím že niekto môže mať na socializmus iný názor, ale ja som bola spokojná. Nikdy som nehladovala, ani nemrzla. Netvrdím že všetko bolo dokonalé, ale aj tak to boli vo všeobecnosti lepšie časy ako sú teraz. Že bola totalita? No tá je aj dnes. Aj vtedy som kritizovala čo sa mi nepáčilo ako aj dnes a to dosť hlasno, no vtedy sa mi nič nestalo. Dnes keď poviem iný názor ako ten jediný “ správny „, tak ma vymažú, alebo označia za fašistu. A kde je sloboda slova, za ktorú sme v 89. akože bojovali ? Ak by tu bola, mohla by som svoj názor vyjadriť nech by bol akýkoľvek bez toho aby ma niekto zato urážal a dehonestoval.

Že sa nedalo cestovať do západných krajín ? No keby som ich nikdy nenavštívila, tak by som to prežila. Mnohí tam ani dnes necestujú hoci môžu, ale nemajú nato. Ale uznávam, komunisti mali dovoliť ľuďom cestovať a kto tam chcel ostať, tak mal. Väčšina ľudí by sa aj tak vrátila domov keby zistila, že nie je všetko zlato čo sa blyští. Ja som mala možnosť po revolúcii zažiť ten úžasný Západ na vlastnej koži. Spoznala som tých ľudí na Mercedesoch s veľkými domami, bazénmi, saunami a vírivkami. Ale aby si to mohli dovoliť, mali dve práce, makali od rána do večera a domov prišli takí unavení, že už na tieto výdobytky nemali síl, len padli polomŕtvi do postele. A áno, oni na tom Západe vždy mrzli a ja som sa im len smiala že tí namyslení západniari ktorí sa na nás pozerajú zvrchu, doma mrznú, chodia v hrubých svetroch a my v tričku a spodnom prádle…..

Že sa za socíku nedalo podnikať? No nedalo, ale aj bez toho sa dalo žiť. Ale samozrejme, to bola tiež chyba, komunisti aspoň to drobné podnikanie mali ľuďom dovoliť.

Áno, ideálne by bolo, keby sa tieto dva režimy dali spojiť, ak by sme mohli mať to dobré z oboch režimov. Môcť cestovať, podnikať, a pritom mať nejaké sociálne istoty. Aby každý mal zabezpečenú prácu, bývanie, bezplatné školstvo a zdravotníctvo. Ale keby som si mohla vybrať, radšej by som brala ten socializmus ako tento kapitalizmus. Lebo to čo tu dnes máme, už ani nie je kapitalizmus. Lebo v kapitalizme ak človek pracuje od rána do večera, tak môže žiť ak už nie v luxuse, tak aspoň na úrovni. Ale to čo dnes po nás tieto “ elity “ chcú, to už žiadna úroveň nie je. Preboha veď po nás chcú aby sme sa ani poriadne nesprchovali, nekúrili a aby sme si vykrútili žiarovku. Je toto normálne a nikomu to nevadí? Veď to nie je žiadny progres, ale cesta do stredoveku, alebo praveku.

Ale sociálne istoty nie sú hlavným dôvodom prečo by som sa rada do tých čias vrátila. Je to najmä preto že svet bol akosi krajší, jednoduchší, ľudia boli lepší, priateľskejší, ochotnejší pomôcť. Nemali sme toho veľa, ale stačilo nám to, boli sme skromnejší, vedeli sme že sú aj iné hodnoty ako tie materiálne. Vtedy sme si odpracovali svojich 8 hodín a potom sme žili a užívali si života. Viac sme sa venovali rodine, stretávali s priateľmi, chodili sa zabávať. A ozaj, nepoznala som nikoho, kto by mal depresie. Dnes má depresie pomaly každý druhý človek. Dnes ľudia nemajú čas na nič, na svoje záujmy, partnerov, na deti, ani na relax či zábavu. Mnohí pracujú až do večera, potom televízor, alebo sociálne siete a polomŕtvi do postele ako tí západniari, až na tie Mercedesy a bazény. Ktovie či to nebude tým že ceny máme ako na západe, akurát tie platy nie. Hlavne že nám politici sľúbili že o pár rokov po vstupe do Únie budeme mať ich životnú úroveň. No čo už, sľuby sa sľubujú, blázni sa radujú…..

Skrátka predtým sme boli takí normálni, robili sme normálne veci, lebo vtedy ešte to normálne bolo normálne. Dnes je normálne to čo je nenormálne. Ktovie čím to asi bude? Žeby tým, že dnes celý západný svet riadia blázni?

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Sú exprezidenti Zeman, Klaus a expremiér Paroubek nevzdelaní dezoláti s nízkym IQ?

24.09.2023

Pýtam sa preto lebo podľa našich prieskumov len tí budú voliť Smer. A aby som nezabudla, navyše starší ľudia z vidieka. V tom prípade sa rada ocitám v spoločnosti týchto pánov, pretože aj ja budem voliť Smer. Títo páni ho síce zo zrejmých príčin voliť nebudú, avšak verejne mu prejavili podporu a želali mu výhru vo voľbách. Až tak veľa dôvodov ako jedna tunajšia [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 98
Celková čítanosť: 390578x
Priemerná čítanosť článkov: 3985x

Autor blogu

Kategórie