Založ si blog

Teraz sa už Fico s Kotlebom určite dajú zaočkovať…..

Keď ich Heger tak pekne poprosil, resp. vyzval ich k tomu aby tak urobili, rovnako ako opozícia v každom vyspelom štáte. No myslím si že aj keby tak urobili, ľudia ktorí sa nechcú dať zaočkovať, tak to neurobia, len preto že sa Fico dal. Kedy už táto vláda konečne pochopí, že kto sa chcel dať zaočkovať, tak sa už dal a kto nechce, tak to neurobí ani keď ho budú korumpovať, diskriminovať či sa mu budú vyhrážať ?

A možno by sa niektorí aj dali prehovoriť keby dôverovali tejto vláde, keby jej členovia ustavične neklamali, nezahmlievali, nedehonestovali akýkoľvek iný názor na očkovanie, nezamlčiavali fakty namiesto jednostrannej propagandy.

Posledné klamstvo ktoré ma naštvalo odznelo v lete keď prijali ten pandemický ( segregačný ) zákon vďaka ktorému sa budú môcť v prevádzkach kontrolovať Covid pasy ak sa pandemická situácia zhorší. Vtedy sa vytešovali, tlieskali v parlamente keď im ten zákon prešiel. A prečo ? Vraj to robili pre nás, pre živnostníkov, aby nám už nemuseli zatvárať prevádzky. A sväto- sväte sľubovali že ani nebudú. Po skúsenostiach s touto vládou som hneď vedela že klamú, lebo ak sa situácia zhorší, všetko pozatvárajú skôr než poviete “ švec „. Ani núdzový stav už nemal byť, dokonca ani celoplošný lockdown, či zatvorené školy. Veď nato vymysleli ten hlúpy Covid automat aby sme sa ním riadili. Oni sú proste schopní vlastné hlúpe výmysly pretromfnúť ešte hlúpejšími. Najprv vyhlásili lockdown pre neočkovaných na 3 týždne, ktorý platil presne 3 dni. Potom vyhlásili lockdown pre všetkých, prakticky zo dňa na deň. Čo na tom že idú Vianoce a niektorí ľudia si ešte nestihli nakúpiť vianočné darčeky ? Čo na tom že obchodníci sa celý rok tešia na predvianočné obdobie kedy predajú najviac tovaru ? Ešte tých živnostníkov asi málo skrachovalo v prvej a v druhej vlne. Treba ešte zlikvidovať tých ktorí sa ešte ako tak držia nad vodou. Lebo mne už nikto nevyvráti že toto nie je cielené likvidovanie malých a stredných živnostníkov. Celé gastro, obchod, služby, všetko je dnes na kolenách. A môže za to len a len táto vláda. Lebo nič nemuseli zatvoriť. Lebo ak môžu byť otvorené hypermarkety kde je naraz aj 500 ľudí, tak mohli byť otvorené aj malé obchodíky kde sa nachádza len pár ľudí naraz. Lebo ak môžu byť otvorené veľké nadnárodné výrobné haly kde je aj tisíc zamestnancov, tak mohli byť otvorené aj služby kde je naraz len 1, slovom JEDEN zákazník. Ak sa môžu ľudia tlačiť v Auparku v očkovacích centrách v 200 metrových radoch, tak by sa už kľudne mohli najesť aj v reštauráciách. Či ten vírus útočí len selektívne? V potravinách a vo výrobných halách nie, ale v kaderníctvach či odevoch áno ? Ale zahraničných investorov nemôžeme oberať o zisky však ? No drobných slovenských živnostníkov áno. A tá mantra niektorých zástancov vládnych opatrení, že vraj aj v zahraničí to tak robia, ma vôbec nezaujíma. Veď nemusím sa po nich opičiť, najmä keď všetky tie opatrenia sú neúčinné. Lebo neúčinné boli aj v druhej vlne, kedy bol lockdown 4 mesiace a celú tú dobu bola situácia rovnaká. Zlepšovať sa to začalo jedine príchodom teplejšieho počasia, kedy respiračný vírus bežne ustupuje. A ak aj v zahraničí zatvárajú prevádzky, tak ich štát aj adekvátne odškodní, na rozdiel od našej vlády ktorá dopriala akurát tak schránkovým firmám a “ našim ľuďom „. Možno preto aj v zahraničí ľudia viac poslúchajú a menej sa búria, lebo nemusia sa strachovať ako uživiť svoje rodiny keď im štát zakáže podnikať. Na Slovensku nám štát ako odškodnenie ponúka akurát tak vakcínu zadarmo po ktorej sa môžeme stať invalidmi, ak nebudeme mať šťastie.

Mimochodom to čo je za blbosť že topánky si môžeme kúpiť, ale oblečenie nie ? Údajne niektorý z tých “ expertov “ vysvetľoval že vraj deťom rýchlo rastú nohy, takže obuv je životne dôležitá vec. Fajn a to kde žijú také deti ktorým rastie noha ale telo nie? Keď vyrastú z oblečenia, tak im majú matky šaty ušiť ako šili minulý rok rúška ? Proste to nevymyslíš, to je naša múdra slovenská vláda. S čímkoľvek prídu, nič nemá logiku. A samozrejme kto za to môže ? No my nezaočkované tupelá……Nie vláda, ktorá sa včas nepripravila na tretiu vlnu, ktorá nedokáže zariadiť včasnú ambulantnú liečbu, ktorá nedokáže motivovať zdravotníkov aby neodchádzali do zahraničia. Čo je to za štát, kde je 3000 ľudí v nemocniciach a tie už kolabujú ? Však najjednoduchšie je vždy hádzať vinu na iných, to je bežný pracovný nástroj tejto vlády a ešte donekonečna opakovať že jediné východisko z pandémie je očkovanie ktoré u nás nie je dostatočné. Čo na tom že v krajinách kde je dostatočné, sú na tom rovnako ?

Vrátim sa k Hegerovi, resp. k jeho dnešnému príhovoru. Počúvala som to iba chvíľu, aj to iba nechtiac, ale nemôžem si pomôcť, tie jeho reči mi veľmi pripomínali reči bývalých komunistických funkcionárov. Vždy keď sme mali nejakú akciu v práci, či to bola oslava MDŻ, mikulášsky večierok, oslavy 1. mája či dožinky ( keď som pracovala v poľnohospodárstve ) sme si museli vypočuť tie reči vtedajších papalášov ktoré ma nudili rovnako ako ma nudia aj reči dnešných papalášov. A boli rovnako len o vychvaľovaní sa, čo všetko sme splnili a dokázali a čo ešte dokážeme. Proste samé prázdne frázy od Hegera a spol. je jedno kto z nich reční. Jediný rozdiel medzi tými dnešnými a minulými papalášmi je ten, že tí minulí nemali Fica a teda nemali na koho kydať pri každej príležitosti. Najviac ma vždy pobaví keď rečnia o demokracii keď ju už úplne pochovali. Možno preto mi tí dnešní mocipáni tak pripomínajú tých minulých lebo sa veľmi snažia zaviesť tú totalitu. Lebo jedine v totalitnom zriadení sa umlčiavajú, cenzurujú a trestajú oponenti. Lenže my, skôr narodení sme totalitu prežili a vieme v tom chodiť. Vedeli sme aj vtedy ako obísť nezmyselné nariadenia a keď bude potrebné, naučíme sa to znova. Prežili sme jednu totalitu, prežijeme aj druhú, lebo my Slováci sme veľmi húževnatí a vynaliezaví. Len dúfam že to bude dočasné a nebude to trvať 41 rokov, ale iba do najbližších volieb……

P S. Existuje ešte niekto koho najnovšie rozhodnutie Ústavného súdu prekvapilo ?

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394146x
Priemerná čítanosť článkov: 3981x

Autor blogu

Kategórie