Založ si blog

Moje dôvody, prečo som sa nikdy nezúčastnila testovania

Tak vážení, už prišlo na moje slová, ktoré som vyjadrila vo svojom blogu s názvom “ Som zodpovedná „.

Tvrdila som tam, že neverím nejasným sľubom vlády o možnom otváraní prevádzok po vyhodnotení celoplošného skríningu. A už je to tu. Objavujú sa podobné výroky ako : Matovič si nie je istý, či je dobrý nápad ukončiť lockdown. Alebo :

Otvorenie škôl by podľa Krajčího bolo veľké riziko.

Lebo sa vraj obávajú britskej mutácie.

Vážne ? Veď tá tu bola aj pred testovaním. Vtedy ste sa neobávali ?

Skrátka zasa raz sprosto oklamali tento národ, aby ho nahnali na testovanie, lebo mnohí išli možno aj preto, aby sa konečne dočkali nejakej formy uvoľnenia. Prečo nie, však existuje dokonca mnoho ľudí, ktorí chodia na testy úplne dobrovoľne, len tak aby vraj “ vedeli na čom sú „.

Mimochodom, len tak na okraj. Zachytili ste už správu, že generálny riaditeľ RTVS Rezník avizoval, že pracovníkov, ktorí spôsobili tú “ žumpu “ v Pumpe, čakajú postihy v podobe maximálnej možnej zrážky z ich mzdy na trojmesačné obdobie a zápisom do ich interných pracovnoprávnych materiálov. ? Ozaj hrozný trest ! A iste to zmierni utrpenie rodiny p. Lučanského. Ale najviac ma pobavilo jeho vyjadrenie, že : Pumpu vníma ako formát, ktorý obohatil televízne vysielanie na Slovensku ! No ja neviem, vás obohatil ? Ja som to teda nevidela, lebo také žumpy nepozerám, vlastne televíziu vôbec nepozerám, aj predtým minimálne, ale odkedy vypukol koronacirkus, tak už vôbec. Ale ani som nemusela, stačili mi komentáre tých, ktorí to videli. A určite by ma to neobohatilo. Obohatiť to môže akurát tak niekoho pod IQ 80.

Ale teraz k mojim dôvodom, nenechať sa testovať.

  1. Všetci vieme, že testy sú nespoľahlivé a nechcela som riskovať, že budem falošne pozitívna a nebudem môcť sa z domu ani pohnúť a to by som pri mojom aktívnom spôsobe života asi neprežila. Radšej na testovanie nepôjdem a aspoň niekam budem môcť ísť.
  2. Môj ďalší dôvod je zdravotný. V minulosti som absolvovala 2 operácie nosa, / krivá nosové priehradka / preto dve, lebo tá prvá bola nekompetentnosťou chirurgičky spackaná, tak sa musela opakovať. Dôsledkom týchto operácií u mňa vznikol chronický zápal prínosových dutín. Síce si to priebežne liečim prírodnými liekmi a vďaka tomu sú príznaky mierne, predsa len sa nevyhnem občasnej bolesti či krvácania z nosa. A nemienim si to zhoršiť rýpaním sa v nose, len preto že niekto tu je posadnutý testovaním. Chcela som, aby mi lekárka dala potvrdenie o výnimke z testovania zo zdravotných dôvodov, lenže ona tvrdí, že táto diagnoza nespadá medzi výnimky, že by to musela byť vážnejšia choroba. Tak neviem. Ak má niekto problémy s nosom a testy sa robia práve z nosa a je tu riziko že sa daný problém môže zhoršiť prípadným neodborným zásahom, tak by to tam spadať malo. Ale koho to zaujíma ? Mikasa ? Krajčího ? Alebo Matoviča ? Však je lepšie zavrieť ľudí doma a zakázať im radšej ísť aj do prírody, ako im dať nejakú inú možnosť testovania. Zistila som, že existujú tzv. kloktacie testy v istom súkromnom laboratoriu, stojí to však 59 Eur. To by som aj brala, pokiaľ by mi to Matovič preplatil, alebo mi dovolil pracovať, prípadne mi aspoň poskytol finančnú pomoc pri strate príjmov. Sú aj krvné testy, za tie sa však tiež platí a navyše nie sú akceptované ako doklad o negativite.
  3. A môj najzávažnejší dôvod je principiálny. Nemám rada, keď sa mi niekto vyhráža a vydiera ma. Tým je povedané všetko. Takže v podstate nemám nič proti testovaniu, pokiaľ je STRIKTNE dobrovoľné. A pokiaľ by si človek mohol vybrať spôsob testovania aký mu vyhovuje. A hlavne ak by testovanie malo zmysel, no zmysel to okrem nášho premiéra nikomu nedáva. Zachytila som aj správu, že existuje testovanie zo slín, ktoré žiadnym spôsobom neohrozuje a nepoškodzuje vyšetrované osoby. Tieto testy vyrába istá česká firma, cena testu je 4,20 bez DPH. Výhodou je aj to, že pri testovaní odpadá akákoľvek asistencia zdravotníckeho pracovníka. Je mnoho osôb ktoré majú podobné zdravotné problémy ako ja, ďalej sú tu osoby, ktoré majú morálnu výhradu vo svedomí používať tieto paličkové testy. Nehovoriac o malých deťoch, ktoré testujú tým istým spôsobom. Počula som o prípadoch, kedy niekoľkotýždňovým bábätkám boli vykonané takéto testy. To už hraničí so sadizmom a keď som to počula, bolo mi z toho ťažko na duši. Tu by práve rodičia malých detí mali zabojovať o túto novú formu testovania. O to sa teraz snaží Slovenská únia špecialistov, ktorá vyzýva na bezkontaktné testovanie zo slín. Ak by zriadili aj petíciu, s radosťou takúto petíciu podpíšem, tak ako som podpísala aj Mesíkovu petíciu za liečbu Covidu. Ani nie tak kvôli sebe, ja sa bez testu zaobídem, ale najmä kvôli tým malým deťom. Takže pán premiér, čo poviete, ak miniete tie nakúpené psie testy, mohli by ste tentokrát nakúpiť tie humánnejšie ? Alebo poveriť toho pána ktorý vyrába PCR testy, aby začal vyrábať testy zo slín ? Mne je jedno, kto na tých testoch zarobí, vždy na tom niekto zarobí, veď zdravotníctvo a farmácia je aj tak len jeden veľký biznis. Mimochodom je to ten istý pán, ktorý toho času chcel vyvážať nezaočkovaných ľudí do rozvojových krajín. Len malý odkaz pre neho. Milý pane, v niektorých rozvojových krajinách sa dnes žije lepšie ako u nás na tom “ civilizovanom “ Slovensku. A to aj vďaka ľuďom ako ste vy……

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394115x
Priemerná čítanosť článkov: 3981x

Autor blogu

Kategórie