Založ si blog

Namiesto Mikasa prišla polícia

Minulý piatok sa pred Úradom verejného zdravotníctva zišli členovia Hnutia Republika aj s niektorými aktivistami, ktorí sa chceli porozprávať s hlavným hygienikom Mikasom. Dopadlo to však tak, že sa Mikas zabarikádoval, zrejme dostal avízo čo sa na neho chystá. Tak sa stalo, že počas úradných hodín pre verejnosť aktivisti našli úrad zatvorený bez udania dôvodu. Ja by som sa tej akcie tiež rada zúčastnila, no keďže som sa o tom dozvedela len deň vopred, pracovné povinnosti mi to nedovolili. Vedenie nášho hnutia sa však neúspešnú akciu rozhodlo tento týždeň zopakovať.

Tak sme sa tam včera znova – tentokrát v menšom počte – nenápadne dostavili. A preto nám nestihli opäť dvere zabuchnúť pred nosom. Všetci naraz sme napochodovali dnu a bez rúšok. Samozrejme sa všetko od začiatku až dokonca natáčalo. Prvé čo sme počuli od vrátničky aby sme si nasadili rúška. Keď náš predseda odpovedal že žiadne cvičenie s rúškami nebude, tak sa hneď stiahla. Zároveň ju poprosil, aby nám zavolala dole Mikasa, lebo by sme s ním radi hovorili a odovzdali mu Memorandum o zmene vyhlášky o nosení rúšok v školách a to v mene 60 tisíc slovenských občanov od aktivistov až po odborníkov, pedagógov, psychológov, advokátov, lekárov, politikov a hlavne v mene rodičov, ktorí nesúhlasia s tým aby deti v škole nosili rúška. Všetci títo ľudia žiadajú, aby bola vyhláška zrušená alebo upravená do stavu ako je to v Českej republike kde sa deti zúčastňujú prezenčnej výučby v triede bez rúšok.

Vrátnička nám oznámila že Mikas dole nepríde. Žiadali sme teda aby prišla jeho zástupkyňa. Bolo nám oznámené že tá tiež odmietla. Vraj to máme odovzdať na podateľni. Náš predseda však povedal že s tým nesúhlasíme a neodídeme kým niekto nepríde kto sa s nami o tom bude baviť. Nakoniec prišla pani hovorkyňa, ktorej bolo vysvetlené o čo nám ide. No ona len opakovala ako papagáj že to musíme dať do podateľne, konkrétne tam môže vstúpiť jeden z nás a s rúškom. Náš predseda jej oznámil, že pôjdeme teda do podateľne, ale všetci a bez rúšok. Bolo mi až smiešne ako sa nám snažila vo vstupe vlastným telom brániť. No my sme prešli, ona ustúpila, ale ona alebo jej kolega ktorého si zavolala na pomoc zavolali políciu. Podotýkam že keď sa v úrade rozkríklo čo sa na vrátnici deje, zamestnanci nás tam chodili očumovať ako nejakú atrakciu. A znova podotýkam že podaktorí tam behali bez rúšok. Tak oni vymyslia pre nás vyhlášky ako musíme nosiť rúška a sami svoje vyhlášky nedodržiavajú. Že ma to vôbec neprekvapuje, oni to vymysleli pre nás plebs, nie pre seba. X krát boli prichytení či už politici, moderátori, sudcovia či lekári ako chodia bez rúšok keď si myslia že ich nesníma kamera. Proste hrajú na nás jasné divadlo s tými rúškami.

Po odovzdaní dokumentu na podateľni sa nás pani hovorkyňa spýtala či sme ochotní počkať na políciu. Samozrejme boli sme ochotní a všetci bez výnimky, veď sme nič zlé nespravili, len to, načo ako občania máme právo, chceli sme hovoriť so štátnym zamestnancom v rámci úradných hodín, ktorý je platený z našich daní.

Asi po 10 minútach prišli až dve policajné autá. My sme už čakali vonku, policajti vošli dnu, kde ich prijala pani hovorkyňa a pár minút sa spolu rozprávali, o čom, to nevieme. Keď nakoniec policajti prišli za nami, spýtali sme sa, z akého dôvodu boli privolaní. Odpovedali nám, že z dôvodu narušenia verejného poriadku. Policajti k nám boli slušní, normálne sa s nami bavili keď sme im vysvetlili o čo nám išlo, jeden sa na nás dokonca usmieval. Poprosili každého z nás o legitimáciu, ukázali sme im teda občianske preukazy, oni poďakovali a odišli. Zaujímavé je že o rúškach nepadlo ani slovo, asi preto že sme mali na kamere ako zamestnanci úradu chodia po chodbách bez rúšok.

Zvláštnu dobu žijeme, keď policajti musia riešiť takéto veci namiesto naháňania vrahov, násilníkov, deviantov a zlodejov. Pýtam sa, čo keby naša drahá vláda prestala konečne hrať divadlo a ako hovoria bratia Češi “ kápli božskou “ o “ rúškodivadle “ a priznali že sa zmýlili, resp. vyhovorili, že také inštrukcie dostali od WHO či kohokoľvek iného a prestali nám s tým otravovať život ? Veď Slováci sú dobrosrdeční, určite by im odpustili to naše rok a pol trvajúce dusenie keby povedali že to robili v dobrej viere, lebo len chránili naše životy, veď napokon na to sa vyhovárajú stále. Ideálne by bolo, keby rúška boli len odporúčané ako v mnohých iných štátoch. Potom aj tí policajti by si mohli konečne robiť svoju normálnu robotu a nemuseli by byť denne x krát privolaní tam kde nenosenie rúšok nabonzovali sbskári, učitelia či predavačky, prípadne iniciatívni občania.

Len tá logika mi akosi nejde do hlavy. Vždy nám totiž tvrdia, že keď nosíme rúško, chránime tým druhých a nie seba. Mne stále vychádza iba to, že ak ho nosím, tak tým chránim seba, teda ak by som predpokladala že to rúško naozaj chráni, o čom silne pochybujem. Podľa ich logiky ak som v miestnosti s niekým kto má rúško a ja ho nemám, tak jeho to vlastné rúško nechráni ? No keď si dám aj ja, tak už áno ? Čiže jedno rúško nie, dve už áno ? Tak čo keby ten kto sa bojí si dal dve a ja kto sa nebojím, ani jedno ? Veď matematika nepustí. Aký je rozdiel v tom či dve rúška sú na jednej tvári, alebo na dvoch ? Rovnako presvedčili ľudí aj o vakcínach. Vraj kto je zodpovedný, nechá sa zaočkovať, aby chránil druhých. Pýtam sa v akom vesmíre chráni druhých ten, kto aj napriek zaočkovanosti môže šíriť infekciu ? Navyše odjakživa sa každý stará len o seba ( česť výnimkám ) sebectvo vidieť na každom kroku, najmä od čias nežnej revolúcie, lebo tvrdý kapitalizmus je len o prachoch a nie o ľuďoch a najsebeckejší sú tí najmocnejší a najbohatší a pritom od nás žiadajú nesebeckosť. A teraz mám veriť tomu že každý kto sa dal zaočkovať chcel chrániť druhých ? No iste. Alebo to urobili preto aby mohli cestovať, chodiť do divadla, do reštaurácie či na hokej ? Každopádne toľko propagandistických hesiel ako máme teraz, nemali ani komunisti. A sú takisto falošné a trápne ako boli tie komunistické.

Ale musím povedať že sa sama za seba hanbím. Hanbím sa zato, že každý boží deň keď cestujem v MHD, či vkročím do obchodu, si tú hnusnú handru poslušne nasadím. No robím to preto, lebo nemám síl sa každý deň hádať s nejakým rúškovým fanatikom. Teda síl mám dosť, ale svoju silu a energiu potrebujem na boj tam, kde to má zmysel. A že ten boj o našu slobodu ešte z ´ďaleka neskončil je isté.

Hovorí sa, že Pánboh každému naloží toľko, koľko unesie. A ja znesiem veľmi veľa. Viem že každý nemá dosť síl bojovať, radšej sa podriadi aby mal pokoj, nech by po ňom vrchnosť chcela hocaký nezmysel. Väčšina ľudí totiž čaká, že ten boj za neho vybojuje niekto iný. Nijako tých ľudí neodsudzujem, no o to viac treba ľudí, ktorí sú schopní a ochotní bojovať. A preto ja sa nikdy nepoddám, ale bojovať budem až dovtedy, kým tu znova nenastane miesto chaosu poriadok, normálny svet, normálny život a kým tu nebudeme mať normálnych politikov, ktorí nám tie naše slobody a ľudskú dôstojnosť vrátia. Lebo osobne si myslím, že tá “ pandémia “ tu bude dovtedy kým tu bude táto vláda ……

Tak a je dokonané…..

07.04.2024

A vraj nemôžu mať všetko. A už majú všetko. Alebo ešte nie ? Vraj Fico chce ovládnuť aj súdnu moc. Vraj tentokrát už celkom určite ráno nevyjde slnko. Vraj je po demokracii. Vraj tu bude ozajstná totalita ako za socíku. Asi nás znova “ zadrátujú “ všetko nám znárodnia, ovládnu médiá a aby toho nebolo málo, možno nakoniec aj tí Rusi prídu ako v [...]

Prečo som volila p. Harabina ?

25.03.2024

( venované blogerke Luna 5 ) V prvom rade jej ďakujem, že nás voličov Harabína nenazvala priamo hlupákmi, len ľuďmi, ktorí nerozmýšľajú racionálne. Nemyslím si že sme nerozmýšľali racionálne, ale budiž. Za druhých nemôžem hovoriť, ale za seba môžem povedať, že som nevolila podľa toho, koho mi podsúvali médiá a prieskumy, ale podľa toho koho som chcela mať za [...]

Fico je späť !

12.10.2023

Keďže sa už všetci ktorí chceli, k tejto téme vyjadrili, tak v krátkosti sa vyjadrím aj ja. Nedokážem totiž nevyjadriť tú radosť ktorú momentálne cítim. Radosť z toho ako voľby dopadli. A nielen voľby, ale aj povolebné zostavovanie vlády. Počas volebnej noci som ani oka zažmúriť nemohla, nie dovtedy kým som sa nedozvedela výsledok, kým som sa na vlastné oči a uši [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 99
Celková čítanosť: 394276x
Priemerná čítanosť článkov: 3983x

Autor blogu

Kategórie