Aká škoda, že vláda nám tak dopraje a my sa nemôžeme revanšovať….

17. marca 2021, viva54, Nezaradené

A čo všetko nám dopraje ? No všetko.

V prvom rade mnohí z nás nemusia / nemôžu / pracovať. Za čias socializmu, by sme už sedeli vo väzení za príživníctvo. A ešte za nič nerobenie nám aj platia. Aspoň tak sa pred istým časom vyjadrila Remišová, vraj “ platíme ľuďom za to, že sedia doma “ No kto sa má lepšie ? A oni chudáci musia tak ťažko pracovať….

Dopraje nám Políciu, ktorá nás chráni a pomáha nám na každom kroku.

Dopraje nám očkovanie, veď práve očkujú seniorov hlava – nehlava a tak chránia ich zdravie a životy a oni nie a nie sa dostať na rad, lebo ich veková kategória sa ešte neočkuje. Ja by som im tak dopriala a všetkých by som ich hneď zaočkovala a najradšej Astra Zenecou, nech sú chránení, veď vykonávajú veľmi užitočnú prácu. No čo, veď vakcína je bezpečná a navyše je to sloboda.

Zaujímavé je akí sú rozhádaní na život a na smrť, ale keď sa jedná o núdzový stav, tak sa zrazu zmobilizujú a znova držia spolu ako jeden človek. A to je tiež len pre naše dobro, veď “ bez núdzového stavu by sme pandémiu nezvládli „

Doprajú nám zdravie, no čuduj sa svete nie účinnými liekmi, ale nás chránia tými úžasnými respirátormi a to aj ľudí, ktorí pracujú niekde 12 hodín pri páse, aby sa náhodou bez respirátora nenakazili. To isté si želám aj pre nich, škoda len že nikdy nepracujú 12 hodín v kuse, aby si užili tú ochranu respirátora.

Najnovšie už zakázali aj dovolenky v cudzine. No nie že by som túžila cestovať, ale to čo vymysleli, mi hlava neberie. Lebo tomu chýba akákoľvek logika, ako aj pri všetkých ostatných opatreniach. Totiž na dovolenku vraj nemôžete, na návštevu rodiny nemôžete, ale pracovať a nakupovať môžete. Ako dobre pre nich, že ten zákon prinášajú až teraz, keď mnohí z nich tú dovolenku už majú za sebou. Mnohí si povedia, že však to je dobre, dokonca už dlho vyzývajú na zatvorenie hraníc, aby sa nenavláčila nákaza. Problém je v tom, že hranice nezatvorili, takže ľudia sa môžu naďalej prevláčať hore – dole, akurát nie na dovolenku. A tí, ktorí tam pracujú, alebo si odskočia na nákupy, tak tí už nákazu doniesť nemôžu však ? Pritom stačilo poslať dovolenkárov po návrate do karantény a nemuseli to zakazovať. Ale u nás už tie zákazy sa akosi stávajú normálom, tak sa pýtam, čo ďalšie nám ešte zakážu, alebo prikážu ? Odpoviem si : čokoľvek, čo len budú chcieť, lebo my im nielenže všetko dovolíme, ale dokonca schvaľujeme. A vždy to bude len voda, ktorú budeme piť my, kým oni budú piť víno.

Teraz čisto hypoteticky až utopicky, keby táto vláda padla a všetci by museli odísť nielen z vlády, ale z parlamentu, z ministerstiev, proste úplne z politiky. A ak by nemali dostatočné úspory, ale museli by sa niečím v budúcnosti živiť, čo by to tak mohlo byť ?

Tak zopár vtipných nápadov, čomu by sa mohli naši vybraní politici venovať :

Sulík by mohol nadviazať na svoje skúsenosti s kopírkami a ako vedľajší produkt by mohol predávať balóniky.

Kolíková by sa uplatnila v RTVS v nejakej zábavnej relácii ako je napr. Pumpa, nejaké skúsenosti už má, zvládla to na jednotku….

Takisto Remišová by sa uplatnila v umeleckom svete, veď je vyštudovaná bábkoherečka.

Pre Naďa by sa iste našiel nejaký teplý flek v armáde.

Krajčí by mohol odísť do rozvojových krajín robiť misionára a popri tom natáčať motivačné videá s názvom “ Ako do mňa vstúpil Duch Svätý ? „

Pročko, ten to má jasné, jeho firmy krízu prežijú na rozdiel od mnohých slovenských podnikateľov.

Tabák by so svojim bla bla bla zvládla robiť aj logopedičku.

Heger by určite urobil kariéru na Daňovom úrade.

Grohling by si mohol otvoriť salón krásy.

Budaja by iste uvítali v hnutiu Greenpeace.

Matovič by mohol napísať knihu “ Ako sa stať najlepším premiérom „

Kollár by snáď aj mohol ostať v politike, no nie na Slovensku, ale v USA v štáte Utah, kde žijú Mormóni. Ale ak by to náhodou nevyšlo, vraj tam majú aj pekné lyžiarske strediská…….